Eindelijk afbouw project St. Janshof- Verwersstr.-Lange Putstraat.

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-06-2015 | Gewijzigd op: 21-03-2017
Eindelijk is de afbouw inzicht van Sint Janshof, het veelbesproken maar nimmer afgeronde project van Geoffrey Groenewoud. Dat project ligt ingeklemd tussen de Verwersstraat, Lange Putstraat en Parade.

Laisses Faire, zo staat vanaf het
gezicht van Geoffrey Groenewoud te lezen.
.

foto © paul kriele. 
..........................................................................................
 


Enige maanden terug werd Geoffrey met al zijn -vertakte - ondernemingen failliet verklaard. Daarop nam diens broer John de zaken over.  

'Het is wel één familie, maar John is slimmer. De vraag is met wie we beter af zijn..', zegt een anonieme bron ondubbelzinnig. Die geeft ook toe dat '..na al die jaren van negatief sentiment dit een keerpunt ten goede betekent'.

   
  -Boven: De gevelrij in de Verwersstraat met de doorgang naar de binnenplaats waar ook de percelen in de Lange Putstraat op uit komen.
-Links: De binnenplaats met de achterkanten/terrassen van de appartementen aan de zijde Verwersstraat.
-Links boven: De achterzijde van de Lange Putstraat


foto's © paul kriele,  29 juni 2015.

John gaat met bouwbedrijf Moonen, nadat de gemeente zijn hernieuwde vergunning voor de afbouw van Sint Janshof heeft goedgekeurd, de zaak afbouwen.
Daartoe is er door de bv Upside een nieuwe procedure ingezet met nieuwe bouwtekeningen die door 'Welstand' nog moeten worden beoordeeld. Die zaak komt eind juli 2015 voor. Dat is pas na de lopende vakantie van een betrokken ambtenaar.... 
Maar intussen is de sloop van uiteenlopende bouwelementen begonnen. Die zouden door ondeskundigheid of wat ook de nieuwe aannemer voor voldongen feiten kunnen plaatsen. Die elementen kunnen zijn: stucadoorswerk bijv. aan de plafonds en profielen hier en daar, die mogelijk niet voldoen.
 
Vooruitlopend op die hervatte procedure is John gestart met een grote opruiming van trappenhuizen en de binnenplaats aan de zijde Verwersstraat die er lang verloederd bij lag. 
De gevelrij aan de Lange Putstraat krijgt een meer zakelijke en ook hoogwaardiger uitstraling, die past bij de status Sint Janshof.

Opvallend detail is dat de gevel in de Lange Putstraat een nieuwe zakelijke en toch ook weer een min of meer afwisselende  uitstraling krijgt, die beter aansluit bij de status van Sint Janshof.

De gevelrij van St.Janshof zijde Lange Putstraat, die door Upsidebv
[John Groenewoud] een nieuw ontwerp krijgt
.

foto © paul kriele, 30 juni 2015.

Zie ook artikel La Mère Torenstraat 11-13 dicht dd. 24 juni 2013.

Terug naar boven