Commissie Welstand enthousiast over aangepast plan Sint Janshof

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-07-2015 | Gewijzigd op: 08-07-2015
Woensdagmorgen 8 juli 2015 boog in het Stadskantoor de Commissie Welstand zich over het aangepaste bouwplan Sint Janshof aan de zijde Lange Putstraat, waar Geoffrey Groenewoud zich noodgedwongen, maar wel erg verlaat, had teruggetrokken*. Het aangepast plan van - voortaan - Upside bv, valt onder de verantwoordelijkheid van Bart van Hoof en diens projectleider Freddy Janssen. Zij presenteerden het plan dat ’..een vertaalslag maakt van de achterzijde’ maar ‘..qua content strookt met het eerder ingediend plan..’ aan de commissieleden.
Dit keer kwam alleen de binnenkant en de zijde Lange Putstraat ter beoordeling. De zijde Verwersstraat volgt - na een nieuwe aanvraag -een andere keer, zo bleek staande de ontmoeting van Upside met de Commissie Welstand in het Stadskantoor.

Het nieuwe aanzien van de Lange Putstraat, een project van Upside bv, dat op 8 juli 2015 in de Commissie Welstand erg positief werd ontvangen.  

Gewijzigd zijn onder meer de galerijen die omgezet zijn naar individuele balkons, ‘..wat als een soort façade werkt,’ aldus projectleider Janssen.
‘Daardoor krijgt het een robuustere uitstraling.’ Op dat binnenterrein waar een bestaand –achterliggend - pand wordt afgebroken komen ook twee hofjes.
Met nam de zijde Lange Putstraat komt er door die aanpassingen luxer uit te zien*.

De commissieleden onder wie Reniers en Van Dijk toonden zich ‘…over de gehele opzet zeer enthousiast..’ .
Bart van Hoof: ‘Ik waardeer het dat jullie er positief naar hebben gekeken. Het is een sluitstuk van een heel proces. Daar zijn wij heel tevreden over. Onze uitdaging is om met respect om te gaan met de reeds bewoonde appartementen’.

>Zie ook eerder artikel 'Eindelijk afbouw project Sint Janshof' dd. 29 juni 2015.