Op Verwersstraat 65 komt zaak in glaswerk & keramiek

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2018 | Gewijzigd op: 08-11-2018
Het Bossche Binnenhuis wordt een zaak in keramiek en glaswerk. Bram Vermeulen uit Eindhoven start op 21 november 2018 op Verwersstraat 65 Kobalt, een zaak in glaswerk en keramiek.

Het pandje ooit van Huiskes*, wordt momenteel van binnen en aan de buitenkant ingrijpend opgeknapt. 
Voorheen zat er Corrie van  Zuidwam [vanaf 2008], die een paar maanden geleden stopte.  Zie artikel dd.19 juni 2018 Het Binnenhuis stopt 

In de jaren 50 was het de bakkerij van Theo Huijbers. Dat is min of meer te zien aan de granieten vloeren en de kleine bakkerij grenzend aan het Oud Bogaardenstraatje.


  Verwersstraat 65
Voorheen het Bossche  Binnnenhuis  verandert in een zaak met glaswerk en keramiek onder de naam Kobalt.


foto © paul kriele, 4 juni 2018.
......................................................
 
Bericht van 10 april 2008: Het Bossche Binnenhuisje  op Verwersstraat 65, zaak met woonaccessoires
7 maart 2008.
Op Verwersstraat 65 vestigt Corrie van Zuidam een zaak in woonaccessoires en cadeauartikelen. De 40-jarige Zuidam is opgegroeid temidden van de winkel in huishoudelijke artikelen van haar ouders. Zelf heeft de uit Varik afkomstige onderneemster ervaring in de bank- en verzekeringswereld. Zij kiest er voor om in ’de winkelstad van Nederland’, zoals ze Den Bosch kwalificeert een zaak te beginnen. Het pandje van Verbruggen-Verschuuren, dat ooit een bakkerij was, beviel haar nog het beste. ‘Ík ben er helemaal verknocht aan,’ aldus Corrie die met haar vriend het interieur aan het opknappen is.
Half april 2008 gaat ‘Het Bossche Binnenhuis open.
De voormalige Frans getinte winkel de Laurier, wordt een winkel met allerlei woonaccessoires en cadeau-artikelen.

foto's  © paul kriele, 10 april 2008.


Einde De Laurier  2 oktober 2007
Eind oktober 2007 stopt James Framery met zijn boetiek met Franse serviezen, bestek en woondecoraties. Na 22 jaar vindt 54-jarige James het welletjes. 'Misschien dat ik iets anders ga ondernemen, maar voorlopig houd ik even pauze. In de zaak komt in december 2007 wellicht iets van mode, maar er moet voor die tijd nog een verbouwing plaatsvinden,' kondigt James aan. Tussentijds zal Eric [Docent aan de Kunstakademie] in dit pand, dat eigendom is van het echtpaar Van der Bruggen-Verschuuren, een kunstexpositie houden.
Het pand herinnert nog aan de functie van bakkerszaak die het ten tijde van Theo Huijbers had. Dat is nog te zien aan de granieten vloer, en de kleine bakkerij die grensde aan het steegje Oud Bogardenstraatje. Dat was zo in de jaren 50.

De Franse getinte woonboetiek'  Laurier'
van James Framery op Verwersstraat 65 stopt eind oktober 2007. 


foto © paul kriele, 2 oktober 2007.
 


Winkel Laurier tijdelijk secretariaat van de Oeteldonksche Club 31 december 2007
De voormalige Franse getinte winkel De Laurier die op Verwersstraat 65 was gevestigd, biedt tot 7 februari 2008 onderdak aan het secretariaat van de Oeteldonksche Club. Marianne van Hest,secretaresse van de OC, gaat deze promotiewinkel bemannen.Het pand is van Thad en Helène Verbruggen-Verschuuren.

Franse boetiek stopt/ Expositie Erik Vink in Frans/Engelse boetiek 2 en 8 oktober 2007.

Untitled portret van Erik Vink.

foto © paul kriele, 12 oktober 2007.

Erik Vink [*Leiden, 1976] gaat het voormalig Frans/Engels getinte winkeltje op Verwersstraat 65 [De Laurier] tot eind oktober 2007 als werkatelier gebruiken.Vink. die vier jaar geleden aan de Bossche Kunstakademie afstudeerde, staat bekend om zijn realistisch olieverf op doek.
Na een verbouwing gaat, zoals geschreven, de winkel, verder als.. ..?


Terug naar boven