Verwersstraat: Misverstant wordt bistro

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2007
Het pandje uit de 17e eeuw dat verandert van restaurant 't Misverstant in bistro Méprise.

foto © gerard monté, 7 december 2003
De verbouwing van de voormalige beddenzaak Neefs voor een tuingalerij van restaurant Vrielink.

foto © paul kriele, 5 april 2006

Er bestaan plannen om ’t Misverstant om te zetten tot bistro. Dat vertelt Thijs Vis en compagnon Jeroen Funcke. De twee restaurateurs kennen elkaar van het Kabinet in Vught en zetten enige jaren geleden ’t Misverstant op Snellestraat 28 voort. Aanleiding is de verbouwing en de problemen met de verdieping in het 17e eeuwse pandjen in de Snellestraat.
Voor een sterrenrestaurant is er te weinig ruimte. We moesten vaak nee zeggen tegen de gasten.
De huidige cuisinier sous-chef neemt het van Thijs over en gaat met gastheer Jeroen Funcke de zaak voortzetten als bistro.
De voormalige beddenzaak van Neefs opVerwersstraat 23.

foto © gerard monté, 18 janauri 2004.


Thijs Vis begint najaar 2007 op Verwersstraat 23, het huidige restaurant Vrielink, tenminste als de contracten zijn getekend. Want er moeten in een goede verstandhouding en collegialiteit nog goede afspraken gemaakt worden, zo wordt door Arno Vrielink en Thijs Vis onderstreept.

Thijs Vis wil Restaurant Vrielink [de nieuwe naam weet ie nog niet] omzetten in een meer intiem interieur, compleet met tafellinnen en warme kleuren.
Arno Vrielink, die krap een jaar geleden deze zaak in het voormalige ‘Neefs Bedden’ opzette, keert terug naar de Kort Putstraat Jeroen Funcke en Thijs Vis willen op 6 mei 2007, wanneer het eerste lustrumvan ’t Misverstant wordt gevierd, met hun definitieve plannen naar buiten komen.