Verwersstr. 59: Eindelijk renovatie 'pand Spoor'

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-05-2004
Pand van Spoor in renovatie en restauratie.
foto © gerard monté, 27 oktober 2004.
Hier de aankondiging van het karwei.
foto © gerard monté, 4 juli 2004






















Martin van den Bouwhuijsen is met de gemeente [Monumentencommissie], de renovatie van het pand Verwersstraat 59 overeengekomen. Van den Bouwhuijsen heeft na overleg met de buren [Gijs Verzandvoort en het toenmalige café Deugniet] en met de BAM het plan aangepast. Struikelblokken waren vooral de aantasting van een historisch gestuukt plafond en de trap die een balkenlaag zou aantasten. De bouw van twee loggia's blijft ongewijzigd.

Vijf jaar geleden kwam het eerste plan op tafel. Door bezwaren van omwonenden, zowel op historische gronden als tegen een te hoog dakterras [loggia's] werd het een langdurige procedure. Door de trap enigszins te verplaatsen zodat een
moerbalk gespaard blijft en het gestuukte plafond te respecteren, werden de meeste bezwaren van tafel genomen, aldus Martin van den Bouwhuijsen. Voordat Martins vader, Harry van den Bouwhuijsen, het pand in 1999 kocht was er
antiquair Spoor gevestigd. De verbouwing staat olv architect Gerard van Vliet.