Groenewouds project Verwersstr. opnieuw vertraagd

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2009 | Gewijzigd op: 31-10-2009
Een aanmaning van de burgemeester [april 2009] , vertraging op vertraging en opnieuw stilstand in de bouw. Dat is het resumé van het project Verwersstraa/Lange Putstraat van Geoffrey Groenewoud.
Al een paar weken zijn er geen 'Polen'** meer waargenomen op de bouwlocatie in dit zuidelijk deel van de binnenstad.

Plots stonden deze week een dag na publicatie, op 21 en 22 oktober 2009, de deuren van het project aan de zijde Verwersstraat weer open. Vervolgens: op onze dagelijkse fietstocht konden we nauwelijks meer iets van werkzaamheden waarnemen.

** Noot Polen: Overigens is het woord 'Polen' hier niet terecht, aldus een ingewijde van dit project hoewel buren anders beweren.'Voor dit project staat Geleijns Bouw b.v. garant en geeft ook de garanties af,' aldus een woordvoerder.

De gevelrij in de Verwersstraat bevat ook twee historische panden 76 en 78. De een is nog dichtgetimmerd en het rechter pand heeft een luxe uitstraling gekregen doordat het is ingericht als showroom van de zaak in meubels en woonaccessoires RAW van de overkant. Boven: De gevelrij in de Verwersstraat met twee historische panden [rode baksteen].
 
Er zijn daar  al in weken geen bouwvakkers gezien.


foto's © paul kriele, 20 oktober 2009.

De bouwactiviteiten op het grote binnenstadscomplex Verwersstraat-Lange Putstraat lijken nagenoeg stil te liggen.
Buren constateerden dat er al lange tijd geen bouwvakkers op de bouwplaats zijn verschenen.
Alleen aan de Parade zou het tweede pand van de hoek [nr. 13], dat als penthouses [300 m²] gaat dienen, ver zijn opgeschoten. 
Ook Verwersstraat 78, het rechter pand van de twee historische monumenten, is klaar, maar niet bewoond. Wel is de parterre aan de wooninrichtingzaak  RAW [van de overkant] verhuurd.

Dezelfde locatie in de Verwersstraat van de nrs. 64-76
De panden die daar stonden, zoals woonhuizen en een lagere school, werden in 1973 gesloopt voor nieuwbouw van de Waterleidingmij Oost-Brabant.


foto © felix janssens/ tegenwoordig stadsarchief.

officiële reprimande
Groenewoud kreeg na een constatering van bouwstilstand [Bastion Oranje, 12 januari 2009] in april 2009 een reprimande van burgemeester Rombouts die hem zelfs de bouwvergunning wilde afnemen. Daarna kwam er enige tijd een opleving in bouwactiviteiten. Groenewoud dient het project voor meu 2010 te hebben afgerond. 
Eerder -in augustus 2008 - lag de bouw ook al enige maanden stil.

Op de grote promotieborden in de Lange Putstraat werd geregeld de opleveringsdatum vernieuwd.
Voor meer informatie: sintjanshof. 

Aan de Lange Putstraat staat de bouwschutting onaangeroerd. Soms is er een enkele bouwvakker bezig, waadoor het lijkt dat de bouw nog steeds aan de gang is, aldus een buurman. foto's © paul kriele, 20 oktober 2009.

Aan de Verwersstraat had Groenewoud jr.  3 appartementen [200 m²] af willen bouwen, zoals hij eerder berichtte, om daarmee de markt te verkennen.


Terug naar boven