Kandidaten voor Verwersstraat /L. Putstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2003 | Gewijzigd op: 11-05-2010
De laatste berichten- 27 september 2003 zijn, dat toch Groenewoud de panden van Brabant Water in de Verwersstraat heeft gekocht. Naar nu -1 oktober 2003- pas blijkt zijn Joffry [Geoffry] Groenwoud met compagnon -de Bosschenaar- Johnny van Deursen- de nieuwe eigenaars van het complex tussen Verwersstraat Lange Putstraat en Parade. Van Deursen is de man achter Canoë Jeans [inmiddels verkocht] en Shoeby Shop, een kleding-boetiek-keten.

Het pand van Brabant Water, dat zich uitstrekt van de Verwersstraat via de Lange Putstraat naar de Parade. de poort van Verwersstraat 64 is al gesloten..
foto © rechts:  gerard monté 21 september 2003/
links: paul kriele, 16 september 2003.
Links het raam rechts het gedicht van Joyce Springintveld dat op een van de ramen van de kantoren langszijde Lange Putstraat is opgehangen.

Eerder meldde zich al de Kring Vrienden van ' s-Hertogenbosch aan voor de panden aan de Parade, ook museale instanties hebben trek in de kantoorpanden aan de Verwersstraat en voor de voormalige conciërgewoning op nummer 66 is de projectontwikkelaar Elzent ook in overleg met een gegadigde.

Het voormalige kantoor van Brabant Water op Verwersstraat 64 66 en 68 is vrijgekomen nadat de maatschappij voorjaar 2003 een kantoorpand aan de Parallelweg/Magistratenlaan in het Paleiskwartier heeft betrokken. Op deze plek stond tot kort na de Tweede Wereldoorlog de St. Josephschool. De twee statige herenhuizen waren: het linkerpand juwelier Verbruggen en het rechterpand [trapgevel] van de houthandel Appel. Lange tijd was het rechterpand de conciërgewoning voor Brabant Water.