Groenewoud 'herpakt' inderhaast bouw Verwersstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2010 | Gewijzigd op: 21-06-2010
bericht 21 juni 2010 stilte op bouwplek
Het bouwproject in de Verwersstraat/LangePutstraat lijkt wat opgeschoond. Er waren - begin mei-  wat sloopwerkzaamheden in de kelders zijde Lange Putstraat, maar de rust is inmiddels weergekeerd. Medio juni 2010 is de casco bouw afgesloten, de deuren en poorten zijn hermetisch dicht Er is geen sprake van leven,
noch werk.
 
berichten 7 en  11 mei 2010
Reactie Gemeente op hervatten bouwactiviteiten
11 mei 2010:
De gemeent reageert op vragen van de redatie nav het hervatten van het bouwprogramma:

Begin dit jaar heeft Groenewoud problemen gehad met zijn aannemer* [bericht 14 januari 2010] die op het project zat. Inmiddels heeft Groenewoud weer een nieuw contract afgesloten met een nieuwe aannemer [Teunissen uit Venraij, red B.O.]. Op dit moment wordt het gebouw verbouwd overeenkomstig de verleende bouwvergunning.
Aangekondigd was om een onteigeningsprocedure in gang te zetten indien niet zou worden gebouwd. Dat is -op dit moment -  niet meer nodig, nu er weer gebouwd wordt. De inzet van de gemeente is dat de verbouwing zo snel mogelijk weer zou starten.'


'Bericht Bastion Oranje dd. 7 mei 2010: 'Groenewoud hervat bouwprogramma'.
Het is net na de feestdagen van eind april/ begin mei 2010 waarop Geoffrey Groenewoud de activiteiten in de Verwersstraat/Lange Putstraat hervat.

Eric Teunissen van aannemersbedrijf Teunissen uit Venray is vanaf 7 mei 2010 druk in de weer om sloopmateriaal uit de parkeerkelder aan de Lange Putstraat te verwijderen.
Er was haast geboden.....

foto's © paul kriele, 7 mei 2010.

 Er was maanden lang geen sprake van bouwactiviteiten al zou Geoffrey beweren dat het wel zo was. Er kwam wel eens een wagen met materiaal aan, maar we hebben er geen bouwvakker waargenomen.
De bouw lag stil, er was zelfs - vanaf januari 2010 - maanden sprake van een boycot, opgelegd door een aannemer die op zijn geld zat te wachten. Niemand mocht het terrein betreden omdat via een gerechtelijke uitspraak [retentierecht]* de poorten op slot gingen.
Ultimatum gesteld
Maar op vrijdag 7 mei 2010 herstartte, iov Geoffrey Groenewoud, de bouw. Dat moest wel want burgemeester Rombouts had hem in april 2009 - na een artikel op Bastion Oranje over het uitblijven van werkzaamheden in de Verwersstraat -gedreigd de bouwvergunning af te nemen, als niet vóór mei 2010 de bouw zou zijn afgerond.

Vrijdag 7 mei 2010 is aannemer Bert Teunissen uit Venray begonnen met de sloop van de parkeerkelder onder het voormalige Waterschap Oost-Brabant in de Verwersstraat. Die kelders reiken tot aan de Lange Putstraat.
 
*Zie artikel dd. 14 januari 2010 over boycot bouwwerkzaamheden [retentierecht, dat Groenewoud werd opgelegd door aannemer GN- Bouw uit Dordrecht en Geleijnsbouw uit Gouda].

Terug naar boven