Den Otterpanden: Misverstant/NeefsBedden/Lantaarn

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2003
Restaurant 't Misverstant, dat eerder door Rens den Otter werd gerenoveerd.
foto's © gerard monté, 14 december 2003 [r] 7 december 2003 [l].
Verwersstraat 23, een pand in neo-klassieke stijl wordt door Rens den Otter in die oude luister hersteld.

De beddenzaak van Neefs op Verwersstraat 23 is verkocht aan Rens den Otter. Daartegenover staat dat Den Otter zelf de voormalige slagerij van Voets op het Fonteinplein, tegenwoordig de modezaak Marco Polo en de werkplaats aan de zijde Verwersstraat verkocht aan Murpy’s Properties. De particuliere projectontwikkelaar Den Otter verkocht ook de bloemisterij ‘Bossche Bloemen’ aan Murphy’s Properties. Dat is het hoekpand Van Berckelstraat 2 met de Zuid-Willemsvaart waar vroger Fotozaak Welts was gevestigd.
Achter die transacties, zegt Den Otter, moet je geen diepere bedoeling zoeken dan alleen dat ik mij meer op historische panden wil gaan toeleggen. Mijn ambitie is behoud terwijl ik de historie - middels een renovatie – wil respecteren, zoals ik dat ook met Neefs Bedden op Verwersstraat 23 ga doen. Of de beddenzaak in die branche gehandhaafd blijft, was Den Otter niet zo zeker. 
Den Otter bezit ook restaurant ’t Misverstant in de Snellestraat dat hij op verantwoorde wijze - ‘…steeds in eigen beheer..’ - heeft gerenoveerd.

Verwersstraat 18, ook een pand van Rens den Otter dat al op een volgende exploitanten heeft gekend.
Na Leo Martens en Peter de Kok is nu [maart 2004] de Griek Costas Zagkotsis aan de beurt.


foto © gerard monté, 18 maart 2004