Pand Spoor: Onterechte sloop historisch plafond

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-10-2004
Verwersstraat 59, beter bekend als antiquair Spoor. Dit pand werd gekocht door Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen. Bij de renovatie bleek een plafond op de eerste verdieping te zijn weggehaald. 

 foto © gerard monté, 27 oktober 2004.
 
 Bouwbedrijf Van den Bouwhuijsen heeft in het pand Verwersstraat 59 onterecht een gestuukt plafond gesloopt. Tegen de bouwvergunning in is op de eerste verdieping een kostbare plafond van rond 1885 weggehaald. De afspraken die met de Monumentencommissie zijn gemaakt, houden in dat enkele bijzondere details, zoals een trap en gestuukte plafonds bij de verbouwing gespaard zouden blijven.
De gemeente deed aangifte van de illegale sloop van het plafond op de eerste verdieping. Eigenaar Marcel van den Bouwhuijsen moet –in overleg met de Afdeling Bouwhistorie - het plafond in de oorspronkelijke staat terugbrengen.
Martin van den Bouwhuijsen was vandaag niet bereikbaar. Diens vader en voorganger in de directie van het bouwbedrijf – Harry - merkt op dat het bij de verstrekte bouwvergunning slechts om één plafond op de begane grond ging….