Verbouw panden ter discussie

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2004 Voor Verwersstraat 59 [voorheen Spoor nu Van den Bouwhuijsen], waar het historische [1885] plafond uit de achterkamer is verdwenen, gaat de gemeente [BAM]  uitkijken naar een oplossing. Gesuggereerd wordt een vervangend oud plafond.

-Hierboven: Verwersstraat 59. voorheen antiquair Spoor, het pand werd gekocht door Van den Bouwhuijsen. De gemeente legde de werkzaamheden stil omdat er een plafond teveel  zou zijn gesloopt.
-Boven rechts: Orthenstraat 268-270, een pand dat gekocht werd door aannemer Heijbra uit Veghel. De sloop verliep hier niet volgens de bouwaanvraag. 
Rechts: Het hoekpand Stationsweg 2-4 van projectontwikkelaar Groenewoud dat ook wordt gerenoveerd. 


foto's © gerard monté, 27 oktober [l] resp. 18 november [r-boven] 2004.
 
Voor de panden Orthenstraat 268-270 is een sloopvergunning aangevraagd. Het krakkemikkerige interieur werd door aannemer Heijbra uit Veghel te rigoureus uitgepeld. Maar delen staan hier letterlijk op instorten, aldus een buurman.
Nadat de gemeente tussenbeide was gekomen werd de sloop stilgelegd. Intussen is opnieuw een sloopvergunning ingediend. De vraag is of het pand ][voorheen mzuiekwinkel Klomp] zich nog wel staande kan houden?

Ook voor Stationsweg 2-4, waar ook een sloop aan de gang was en werd stilgelegd, is opnieuw een sloop/bouwvergunning aangevraagd.