Verloederd Pandje Verwersstraat 94

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-04-2008 | Gewijzigd op: 06-10-2009
De Verwersstraat, een naam die kan worden ontleend aan de lakenververs die gebruik maakten van de er achter stromende Binnendieze. In de straat bevindt zich promiment het Noordbrabants Museum er overheersen herenmodezaken en aanvankelijk ook antiekwinkels, maar daar zit sedert 2007 de  klad in.
Galerie Majke Hüsstege is al jaren een exklusieve galerie. Overbuurman, vriend-collega Borzo is sedert 2004 door diens verhuizing naar Amsterdam, een gemis voor de straat en de stad geworden.
Al met al maakt deze gevarieerde 'nering' de straat tot een gerenommeerde winkelstraat

Pandje op nr. 94 nieuwe bestemming 3 april 2008.
In 14 dagen tijd is -het is inmiddels zaterdag 19 april 2008- is er hard gewerkt om de zaak schoon opgeleverd te krijgen vooraleer er verbouwd kan worden. Een Pool was bezig allerlei rotzooi op de container te gooien.

Het interieur dat eerste geheel werd uitgepeld. Achterin is nog een trap zichtbaar en een achterplaatsje.
De linker zijmuur is aanpalend aan het pand van de fysiotherapeut op 92.

foto's © paul kriele, 17 en 19 april 2008.


Een al aardig opgeruimd interieur van een klein pandje op Verwersstraat 94. Ook de bovenverdieping komt nog aan de beurt.
- foto's © paul kriele, 19 april 2008.
 


Het pand je op nr.94, naast fysiotherapeut Koesen, staat er verloederd bij. Het interieur is een en al griebes. We zijn er nog niet achter wat de nieuwe bestemming gaat worden. Maar van de juwelensfeer van weleer, onder Gerrie Schouten, is weinig meer over.  


Hank Wezelenburg van New Stone retail, een makelaars- en beleggingskantoor in de Postelstraat [vooreen antiquair Jan de Raad] zoekt nog naar een huurder. Het pandje moet eerst uitgepeld worden en ontdaan van asbest.  
 Terug naar boven