Start herinrichting Verwersstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2007 | Gewijzigd op: 04-08-2008
Start herinrichting Verwersstraat  12 april 2007.
Maandag 7 mei 2007 start de herinrichting van de straat te beginnen met het deel [1e fase] tussen Fonteinplein/straat en Waterstraat. Vanaf 28 mei wordt het Fonteinplein/straat aangepakt. Fase 3 betreft de kruising Waterstraat/ Verwersstraat en tot slot in juli 2007 komt de kruising Verwersstraat met Lange Putstraat aan bod.
De Verwersstraat krijgt bredere trottoirs, met name in het deel tussen Fonteinplein en Waterstraat. Daar vervallen dan ook de parkeerplaatsen. Tussen de kruising Lange Putstraat tot aan de Beurdsestraat komt ook een nieuwe bestrating maar blijven de ondergrondse containers en de parkeerplaatsen gehandhaafd. 
In verband met een verbouw van de voormalige kantoren van Brabant Water [project Groenewoud] volgt dat deel pas na realisatie daarvan.  

Start van de reconstructie van de straat op maandag 6 mei 2007.
foto  © gerard monté, 6 mei 2007.
Het nieuwe profiel met minder parkeerplaatsen en een breder trottoir wordt zichtbaar.
foto ©  paul kriele, 16 mei 2007.
De reconstructie van de Verwersstraat is per maandag 7 mei 2007 begonnen. Tien dagen later lagen er al de verharde grondlagen voor de bestrating in en kwam de profilering van de straat zichtbaar.

Opknapbeurt Verwersstraat 29 november 2006.
De Verwersstraat krijgt bredere trottoirs, met name in het deel tussen Fonteinplein en Waterstraat. Daar vervallen dan ook de parkeerplaatsen. Tussen de kruising Lange Putstraat tot aan de Beurdsestraat komt ook een nieuwe bestrating maar blijven de ondergrondse containers en de parkeerplaatsen gehandhaafd. Deze plannen zijn al in oktober 2005 ! met de belanghebbenden besproken. De renovatie van de straat en het vervangen van de huisaansluitingen van de riolering, beginnen overigens pas na de winter en vooralsnog voor het eerste deel. In verband met een verbouw van de voormalige kantoren van Brabant Water volgt dat deel daarop aansluitend. In de hal van het Bestuurscentrum vindt op 12 december 2006/18.00-20.00 uur een info-avond plaats.