RAW breidt uit /klokken VdBerg verhuist

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-11-2006 | Gewijzigd op: 05-08-2019

De Verwersstraat in beweging  [RAW en vdBerg klokken]  9 november 2006.   
Willem van de Berg, klokken en horloges is verhuisd van Verwersstraat 73 naar Verwersstraat 91. Dat hoekpandje met het Voldersstraatje werd door Van den Berg al bewoond en daar is de nu 20 jaar bestaande winkel bijgekomen. Maar.. Van den Berg fixeert zich voortaan op ambachtelijke horloges wat tot uiting komt in de nieuwe naam 'Haute Horlogerie' en de opzet van de zaak als galerie. Daar is naast de vermaarde horloges van Christiaan van der Klaauw [Heerenveen] en van Van der Gang [Dokkum] ook kunst te bewonderen.  

Volgens Van den Berg is de antiekmarkt door de recessie ingestort, met name de belangstelling voor de antieke klokken is sterk afgenomen. Dat is een van de redenen om te kiezen voor specialisatie in een kleinere winkel, waar overigens ook een reparatie-atelier aan verbonden is. In de kelderruimte wil de horlogier zich gaan toeleggen op het produceren van uurwerken. De verkoop van antieke klokken [en reparaties ] heeft Van den Berg overgedaan aan Harry Derksen.
De winkel, die door de kunstwerken van Toon Lauwrensen veel weg heeft van een galerie, is alleen op vrijdag en zaterdag geopend en op andere dagen op afspraak. 
Willem van den Bergh die al op de etages woonde, heeft nu ook zijn 'Haute Horlogerie' naar dit hoekpandje verplaatst. 
Van den Bergh begon ruim 20 jaar geleden in de eigen woning met zijn beroep/hobby klokken maken. In 1985 vestigde hij zich in de Postelstraat met de verkoop en reparaties van klokken en horloges. In 2000 verhuisde hij wegens de groei en de bewuste keuze voor antiek, naar Verwersstraat 73. [bron:: ism Hans van der Heijden.]
 
Verwersstraat 91, voormalig woonhuis van wijlen Frans de la Cousine en laatstelijk kantoor Vastgoed Beleggingen Hertogstate.
foto's © paul kriele, 9 november 2006
De voormalige klokkenzaak van Willem van den Berg op nummer 73, die een design woninginrichtingzaak werd van het uit Breda afkomstige RAW.
Meubeldesign RAW :
Het door vande Berg verlaten pand op Verwersstraat 73 kozen de Bredase compagnons Toine Michielsen en Sander de Weijer voor uitbreiding van hun collectie In september kwamen de Bredase ondernemers al naar Den Bosch [Verwersstraat 59] met Raw, een opvallende zaak in woningrichting. Dat pand – voorheen van antiquair Spoor- houden zij aan. In december 2006 kiezen zij voor een uitbreiding op nummer 73. Dat pand van Ruiters, waaruit de Willem van de Berg klokken per 1 november 2006 vertrok, biedt meer mogelijkheden voor de collectie meubels. Brabants hoofdstad schijnt dit duo goed te bevallen vanwege zijn uitstraling en de reputatie van de Verwersstraat, zoals zij bij hun komst in september aangaven.

Achterin de Verwersstraat begon in november 2006 de compagnons Michielsen en De Weijer in de voormalige antiquair Spoor Raw, een zaak met trendy en nostalgische woninginrichting. Door het succes startten zij kort erop er in de voormalige klokkenwinkel van Van de Berg een 2e meubelzaak.
 
Het statige herenhuis op Verwersstraat 59 biedt vanaf 14 september 2006 onderdak aan RAW,een luxe en trendyzaak in meubels en woonaccessoires.
foto's © paul kriele, 9 november 2006
 
De Verwersstraat in beweging, 9 november 2006.

Willem van de Berg, klokken en horloges is verhuisd van Verwersstraat 73 naar Verwersstraat 91. Dat hoekpandje met het Voldersstraatje werd door van de Berg al bewoond en daar is de nu 20 jaar bestaande winkel en reparatieafdeling
bijgekomen. Van de Berg noemt zijn zaak voortaan 'Haute horlogerie'.
Meubeldesign RAW: Het door vande Berg verlaten pand op Verwersstraat 73 kozen de  Bredase compagnons Toine Michielsen en Sander de Weijer voor uitbreiding van hun collectie. In september kwamen de Bredase ondernemers al naar Den Bosch [Verwersstraat 59] met Raw, een opvallende zaak in woningrichting. Dat pand - voorheen van antiquair Spoor- houden zij aan. In december 2006 kiezen zij voor een uitbreiding op nummer 73. Dat pand van Ruiters, waaruit de Willem van de Berg klokken per 1 november 2006 vertrok, biedt meer mogelijkheden voor de collectie meubels.
Brabants hoofdstad schijnt dit duo goed te bevallen vanwege zijn uitstraling en de reputatie van de Verwersstraat, zoals zij bij hun komst in september aangaven.

Opning RAW, zaak in meubels en woningaccessoires 6 september 2006.
Op 14 september opent op Verwersstraat 59, in de voormalige en volledig gerestaureerde antiekzaak van Spoor, de eigentijdse meubelzaak RAW. In dat prachtige herenhuis hebben zich Toine Michielsen en Sander de Weijer gevestigd met niet gepolijste, vandaar ‘ruwe’ en min of meer stoere meubels en luxe woningaccessoires.
Beide ondernemers komen van Breda waar ze een bloemenzaak exploiteerden, maar na 10 jaar aan iets anders toe waren. Den Bosch trekt als een gezellige stad, waar –in verhouding met Breda - weinig zaken in dit genre op meubelgebied zijn, aldus Toine Michielsen. 

 

Terug naar boven