Alvezo Herenmode: jongste aanwinst Verwersstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-06-2006
Op Verwersstraat 26 is zondag 18 juni 2006 officieel geopend Alvezo Herenmode. Dat is de eerste en enige zaak van Eppo [*1978] en Jan [*1976] Joosten uit Mierlo Daar zit het moederbedrijf dat onder het eigen label Alvezo naar Italiaanse schnitt herencostuum laat maken. 
Eppo Joosten startte enige jaren geleden -op advies van een relatie uit Dubai- deze kledinglijn. Die man uit Dubai raade aan iets met stofdfne t egaan doen. 
De costuums zijn naar Napolitaanse schnitt. Dat wil zeggen kwaliteitsstoffen, vaak met een zijden binnenvoering en losjes van lijn. Ter plekke wordt de maat genomen of door de eigenaren of de assistent Ronny van de Wiel, of door een vanuit Italië ingevlogen kleermaker.  
Alvezo verkoopt aan zaken in Nederland en vanaf komend najaar ook in de Verenigde Staten en Zwitserland.
'Onze costuums zijn in kwaliteit vergelijkbaar met Borrelli, maar niet zo stevig geprijsd. In die zin kunnen we concurreren met de costuums van Corneliani,' licht Van de Wiel toe. 'Die pakken hebben, vergeleken bij andere herenmodezaken, als extra dat ze handgemaakt zijn. Er komt geen machine aan te pas.'   
 

Het kantoorpand op Verwersstraat 26 waar een exklusieven en meer hand-made gerichte Alvezo werd geopend. Eppo Joosten zette met zijn broer Jan enige jaren geleden  een eigen label op. Het interieur biedt met zijn hoge kamers en riante inrichting en sfeervol ingerichte tuin een uitgelezen locatie  voor Alvezo.
foto © paul kriele, 20 juni 2006.

Het moederbedrijf is in Mierlo gevestigd. Den Bosch stak van alle andere kandidaat-steden er bovenuit vawege de uitstraling en de sfeer van huiselijkheid die het biedt. Den Bosch heeft het: de ambiance, de gemoedelijkheid en de Bossche inwoners die hier modebewuster zijn dan in enige andere stad. 
Alevezo   is een oude middeleeuwse jongensnaam, het klinkt Italiaans en toch is het niet on-Nederlands.

 

Ronny van de Wiel, een man uit het vak, die in Amsterdam aan het Amfi [Fashion Instituut] studeerde en in Turkije enige maanden een productie-unit meemaakte en ook nog eens in Italië stage liep. 
Van de Wiel voelt zich thuis in de herenmode bij Eppo Joosten en in Den Bosch. z

foto © paul kriele, 20 juni 2006.

 Terug naar boven