Eerste kerstverlichting Verwersstraatwinkeliers

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-11-2010 | Gewijzigd op: 16-11-2010
Maandag 15 november 2010 werd -als eerste- de feestverlichting rond sinterklaas en kerst in de Verwersstraat opgehangen. Het is een geheel afwijkend ontwerp van de verlichting van de binnenstadswinkeliers onder aanvoering van Hartje 's-Hertogenbosch. Die moet er dit jaar overigens nog komen. 
De binnenstadsondernemersvereniging probeerde -eerst zelf- en toen gezamenlijk met de gemeente -als stadspromotie- een ontwerp te bedenken en uit te voeren voor een totale sfeerverlichting voor de binnenstad. Maar er zit toch weer de klad in dat initiatief .

De gezamenlijke Verwersstraatwinkeliers/ondernemers hebben sedert november 2009 hun eigen sfeerverlichting. Idee van Ronald Hermans van o.a. de heremmodezaak Max .
Maandag 15 november 2010 ging die er al weer
.

foto © paul kriele, 15 november 2010. 
Op 5 november 2010 ging in Eindhoven op tal van plaatsen in de stad een licht-kunstproject Glow* van start, dat zijn weerga niet kent.
In het Bossche ontwerp van 2009 zitten ook Oosterse elementen die nu in de straatverlichting op de Demer in Eindhoven verwerkt zitten.
foto © paul kriele, 5 november 2010.

Geprobeerd werd in 2009 - met een herhaalde poging in 2010, om een gezamenlijk ondernemersfonds op te zetten. De ondernemers in de binnenstad zouden via een gemeentelijke opslag ieder een bijdrage leveren. Die opslag -ter vervanging van de winkeliersbijdrage aan Hartje 's-Hertogenbosch- was bedoeld om uitgaven te kunnen doen inzake veiligheid, promotie en bijv. schoonmaakkosten.
Maar nu ook dat idee is mislukt, komt er nog steeds geen Bossche binnenstadsverlichting, die aanspreekt.

*Glow Eindhovens kunstproject. Deze lichtshow duurde slechts één week en was op 12 november 2010 afgelopen.  Een langere duur zou -naar begroting- 100.000 euro meer gaan kosten. Dat vond de gemeente Eindhoven te veel geld.

Eerste keer Verwersstraatverlichting: zie bericht 'Ondernemers hangen 'zelf' verlichting op' dd. 18 november 2009