Van Dal Mannenmode in de Verwersstraat verbouwt

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-12-2011 | Gewijzigd op: 04-12-2011
Op Verwersstraat 5 zit al 30 jaar Van Dal Mannenmode, maar de van oorsprong Tilburgse zaak in het meer populaire genre mode, heef al  50 jaar een vestiging in Den Bosch.

Bedrijfsleider Rinus de Vries vertelt dat de keten van 26 zaken aan een vernieuwing van de housestyle toe is. Den Bosch op Verwersstraat 5 [en eerder aan  de overkant*] is als laatste aan de beurt van een verbouwing die deze maand december start. 'Als laatste komt misschien wel omdat het een Tilburgse onderneming is...,' zegt  De Vries gekscherend.

Verwersstraat 5 krijgt een nieuwe, maar wel aangepast aan de historische omgeving, winkelpui.

foto © paul kriele, 4 december 2011.

de Van Dal Holding.
De Tilburgse mijnheer van Dal was precies 60 jaar geleden de oprichter. Maar heeft de 26 zaken inmiddels ondergebracht in een holding.
Wellicht dat het 60-jarig jubileum een extra tintje aan de Bossche verbouwing geeft. De ingreep komt so wie so neer op een modernisering van het interieur. Maar de gevel wordt aangepast. Tegelijk met percellering van de pui komen er- in Jugenstijl -aangepaste  decoraties en raamkozijnen..

*Op dit punt [Verwersstraat 5] was in de jaren 50/60 nog de 'Complete woningiinrichitng en meubilering' van Neefs gevestigd. Op nummer 18 zat in die jaren de behangzaak van Neefs. Mogelijk dat Van Dal die aan die zijde 50 jaar gelden is begonnen daar de eerste modezaak had.