Voortzetting aanpak Verwersstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-2013 | Gewijzigd op: 18-09-2013
Situatie van 17 september 2013 Start Opknappen Verwersstraat
De Verwersstraat is deels [twede deel] ontoegankelijk voor auto's en fietsers. Het opnieuw inrichten van de straat, dit keer  helemaal t/m de Oude Dieze en de Peperstraat is begonnen.

De gemeente is begonnen met het opknappen van de gehele Verwersstraat. Dat was al lang in het verschiet.

foto © paul kriele, 17 september 2013.
 
Bericht van 28 augustus 2013 Opknappen van tweede deel Verwersstraat in twee fasen.
De gemeente gaat-  na 5 jaar*- ook het tweede deel van de Verwersstraat opknappen. Daar werd mee gewacht totdat Geoffrey Groenewoud klaar zou zijn met zijn project St. Janshof, gelegen  tussen de Parade, Lange Putstraat en de Verwersstraat.
Aangezien Geoffrey Groenewoud onlangs failliet werd verklaard**, pakt de gemeente nu toch door met deze straat. Voorlopig zal er geen schot komen in de realisatie van dit omstreden project en is het dus lang wachten daarop.

De reconstructie begint met het opknappen [bestrating en trottoirs] van het deel tussen de Waterstraat en Beurdsestraat.
Later komt ook het deel Beurdestraat,  Oude Dieze en Triniteitstraat aan de beurt . Over de aanpak houdt de gemeente op 29 augustus 2013 in het Stadskantoor een info-avond.

*Bericht van Reconstructie Verwersstraat blijft achterwege dd.  20 september 2010.
 Gemeente laat ondernemers in het tweede deel van de Verwersstraat in de steek. In de zomer van 2007 werd het eerste deel tot aan Waterstraat/Lange Putstraat opgeknapt met nieuwe trottoirs, rijbaan en parkeervakken. De belofte was toen dat het tweede deel zou worden aangepakt als het project van Geoffrey Groenewoud 'Verwersstraa/LangePutstraat/Parade klaar was. Door het werk aan met name in het St Janshof [voormalig Brabant Water], zou de straat te zwaar worden belast. 

**Woensdag 21 augustus 2013 dient het Hoger Beroep dat Groenewoud aanspande tegen de faillissementsuitspraak.

-Boven De gereconstrueerde Verwersstraat, eerste deel. 
foto  © gerard monté, 6 mei 2007.


-Rechts Verwersstraat 2e deel wacht al 5 jaar op een opknapbeurt.
foto's  © paul kriele, 2 juli en  25 augustus 2010.
 
Ondanks dat die verklaring terecht kan zijn, zitten de ondernemers mooi met een straat die lelijk afsteekt bij het eerste deel. Enkele winkels zijn al  gesloten met name de antiekzaakjes en een galerie en meubelzaak. By Beagle houdt nu uitverkoop. De gemeente maakt zich er verder niet druk over. Het is zoals het is, aldus een woordvoerder.Terug naar boven