Heeswijkse aannemer Haerkens zet project Sint Janshof voort

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-01-2014 | Gewijzigd op: 17-01-2014
De Heeswijkse aannemer Haerkens gaat het project St. Janshof voortzetten. Daarmee neemt hij het werk aan het complex van de omstreden Geoffrey Groenewoud  van aannemer Bert Theunissen over, die er op failliet ging.
Haerkens begon 40 jaar geleden met voeg -en metselwerk. Zijn bedrijfje groeide uit tot een aannemerij. 'Maar nog maar een kleintje hoor,' zegt eigenaar/oprichter Peter Haerkens.

Haerkens begint aan de zijde Verwersstraat met de 5 appartementen. Veiligheid krijgt voorrang. Daarmee loopt hij in de pas met de dreigende brief van wethouder Geert Snijders, die juist op de aspecten veiligheid Groenewoud kon aanmanen voortgang met het project te maken.
Het project Verwersstraat-Lange nPutstraat-Parade heeft er al tien jaar geschiedenis opzitten.

 
Project Sint Janshof gelegen tussen
Verwersstraat-Lange Putstraat-Parade.


De zijde Verwersstraat, met 5 appartementen, komt voor Haerkens het eerst aan snee.

foto © paul kriele, 7 januari 2014.
 

Haerkens zegt dat het aspect veiligheid  ook bij hem in beeld staat. 'We zijn er al begonnen. Het eerst nemen we de vluchtgangen en de hal onder handen.'
Maar onze vraag is: Is het niet zonder risico om met Geoffrey in zee te gaan..?  Haerkens: 'Ik ken Geoffrey al jaren. We hebben tot nu toe goed  met hem kunnen samenwerken. Kijk, ik heb natuurlijk goeie afspraken met Geoffrey gemaakt. '

De aannemer hoopt in juli 2014 dit gedeelte te kunnen opleveren. Dan pas komt de zijde Parade en Lange Putstraat in beeld. 'Maar daarover moeten we nog afspraken maken,' aldus Haerkens.

De zijde Lange Putstraat die pas
komend voorjaar  wordt aangepakt.

foto' © paul kriele,21 juni 2012 en 7 januari 2014.
De twee panden op de Parade -links naast het Kringhuis op nummer 12- met de nummers 13 en 14, komt pas in het voorjaar aan bod, zegt aannemer Haerkens.
 Terug naar boven