Verkoop landgoed Coudewater aan Van Wanrooij projecktontwikkeling

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-01-2019 | Gewijzigd op: 08-01-2019
GGZ  Oost Brabant heeft het landgoed Coudewater in Rosmalen aan Van Wanrooij projectontwikkeling in Geffen verkocht.
In april 2019 vindt voor de notaris de overdracht plaats. GGZ heeft eerder samen met de gemeente 's-Hertogenbosch in een structuurvisie  de kaders aangegeven. [zie hieronder].
Directeur Clemie van Wanrooij zei bij de overeenkomst: We zien uit naar een duurzame toekomstgerichte ontwikkeling, die zal mogen leiden tot een hoogwaardig landschap waar wonen, werken en recreatie hand in hand gaan.'
Na de overdracht zal Van Wanrooij z.sp.m. in overleg gaan met alle betrokkenen. In april 2019 volgt daar nader bericht over.

Bericht van 9 september 2016: Visie op ombouw Coudewater tot woon/werkgebied
 
De visiekaart
van het landgoed
Coudewater.
De Gemeente en GGZ Oost-Brabant stelden een visie op voor de toekomst van Coudewater tot een landgoed voor recreatie en als woon/werkgebied. Aanleiding is het vertrek aldaar van de zorg door GGZ Oost-Brabant. De visie dient als inspiratie voor een herontwikkeling,stelt kaders en maakt nieuwe functies mogelijk, zoals kantordn, een golfbaan en ook een asielzoekerscentrum [maximaal 15 jaar].
 
Beelden van Coudewater.

foto's © gerard monte, 25 januari 2004.

Nadat de visie ter inzage lag volgde enkele aanpassingen op gebied van landschappelijke monumentale waarden.
Binnenkort krijgt de gemeenteraad de conceptvisie voorgelegd en dan kan -bij instemming- gestart worden met een nieuwe invulling van dit landgoed.

Zie ook bericht Coudewater behouden door de combinatie van zorg, wonen, werken en een azc [tijdelijk] dd. 6 juli 2008.