Flamboyante, mislukte zakenman A. J. terug met worstenbrood

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-01-2016 | Gewijzigd op: 19-02-2020
A. J., daar heeft u ooit meer van gehoord. Het  begon indertijd met het callcentre Sellform en een herensociëteit op de Koninginnelaan. Maar daar kwam een fraude met een belastingschuld aan het licht.
A.J. de man van   twaalf ambachten
en dertien ongelukken..


foto © paul kriele, 22 september 2010.

De toen nog zakleijke succesvolle ondernemer huwde ook nog eens met een Eindhovense secretarese in een- noodgedwongen- opblaaskerk op de Parade, omdat het bisdom hem niet in de Sint Jan toeliet. Jansen ondernam nog meer stoute plannen, zoals zijn poging om een politieke partij op te richten. Maar al zijn initiatieven liepen stuk. Jansen zit zelfs met een schuld van € 1,3 miljoen aan de fiscus,  zoals Omroep Brabant meldt.
Dat weerhoudt de 'zakenman' er niet van met bakker René Robben in zee te gaan. Robben bakt 'het beste worstenbroodje van Brabant. De lekkernij is al op de Bossche markt getest..
 
   
 De opblaaskerk op de Parade,
waarin J. op 9 april 2004 met J. Oomen trouwde.
Het leegruimen -na faillissement -
van Sellform op Koninginnelaan 25
.

foto's ©paul kriele,  9 april 2004 en 11 juli 2008.

Met dit 'Hertog worstenbroodje' gaat A. J. zijn hertogdom vergroten, zo klinkt het.
Robben erkent en weet van de zakelijke missers van J., zoals dat met de 'Referendumpartij Nederland' waarmee hij dacht minister-president te kunnen worden. 'Maar dat  was in een instabiele periode van hem,' zegt bakker Robben over de gewiekste zakenman. 'Het  waren dieptepunten in een tijd dat J.  van streek was,' reageert de broodjesbakker. 'Maar daar is hij weer van opgeknapt.'
J. ziet  zijn zaak al draaien voorlopig met één man in loondienst en ongeveer 10 krachten die als stagiaires meedraaien op  de marketing, in de logistiek en op de facturering. 

 -Zie ook de video op Omroep Brabant A  J  
-Zie de zakelijke berichten over A  J  o.a. 26 februari 2012. 
Zakenman J.   zit vast ivm fraude  bericht dd. 13 april 2010
-Dertig maanden gevangenis  tegen failliete zakenman J.  geëist. bericht dd. 8 december 2010.

Terug naar boven