Flamboyante zakenman Albert Janssen ook in hoger beroep veroordeeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2016 | Gewijzigd op: 11-10-2016
Tegen de flamboyante, vindingrijke maar ook wispelturige en uiteindelijk weinig succesvolle Cromvoirtse zakenman Albert Janssen sprak de rechter maandagmiddag 10 oktober 2016 ook in hoger beroep 27 maanden cel, waarvan 9 maanden voorwaardelijk met aftrek van voorarrest.
Brabants Dagblad' verslaggever Marc Brink was bij de zitting in het Bossche gerechtshof aanwezig.

Ziebericht dd. 29 mei 2016 Zakenman Albert Janssen voor de rechter
De steeds weer inventieve, naïeve en ook bravourachtige ondernemer Albert Janssen lijdt gezichtverlies.
Flamboyante zakenman werd  ook in hoger beroep veroordeeld. De uitspraak  is op 21 november 2016.foto © paul kriele,  22 september 2010.


Janssen noemde zichzelf dinsdag ‘de grootste energiewoninglabelaar van Nederland’ en sprak spottende over ‘zijn vrienden van de belastingdienst’ die hem ‘pootje lapten’. Ook gaf hij de leden van het gerechtshof het advies om bepaalde dingen ‘even te Googelen’.
De zitting was ‘s ochtends amper begonnen of advocaat Arthur van der Biezen zei dat het gerechtshof vooringenomen was.
Maar ..Janssen werd al in 2010 voor fraude bij een reeks faillissementen [o.a.Sellform] tot 30 maanden celstraf veroordeeld.. Naast Sellform had Janssen onder meer ook een kledinglijn Aja [afgeleid van Albert Janssen] en een herensociëteit onderin het pand Koninginnelaan.
In die positie pleegde volgens de advocaat-generaal Janssen 'eenvoudige bankbreuk' bij betaling van een Thaise kleermaker. Ook heeft Janssen als eigenaar van Sellform volgens de advocaat-generaal de belastingdienst voor € 1,½ miljoenbenadeeld,

Janssen weersprak de beschuldigingen en verweet 'de media' foute berichtgeving over zijn zakelijke activiteiten. Bij Janssen hebben de media het nu eenmaal gedaan.
 Advocaat Arthur van der Biezen vnd dat zijn cliënt 'op alle punten dient te worden vrijgesproken'.
Psychater Van Panhuys rapporteerde al twee jaar geleden over Janssen. Panhuys  heeft de vorige maand bij een verhoor bij de raadsheercommissaris al verklaard dat het oordeelsvermogen van Janssen kan zijn beïnvloed door een ‘duidelijke neiging tot grandiositeit’. In een aanvullende e-mail noemt Van Panhuys een nader onderzoek ‘zeer zinvol’.

De uitspraak is op 21 november 2016.Terug naar boven