Albert Janssen opnieuw- met hennepkwekerij in Cromvoirt- in de fout

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-07-2017 | Gewijzigd op: 19-07-2021
Albert Janssen  weer vrijgelaten
De 57-jarige  A.lbert Janssen, die op maandag 31 augustus 2017 werd aangehouden vanwege diens betrokkenheid bij een hennepkwekerij in de St.Lambertustraat in Cromvoirt*, is weer vrijgelaten.
Janssen  werd niet voorgeleid bij de rechtercommissaris, maar hij blijft wel verdachte.
De perceelseigenaar heeft de huur van de schuur met Janssen  opgezegd.
 
Bericht van 30 juli 2017 Albert Janssen  opgepakt vanwege hennepkwekerij in Cromvoirt

Donderdag 27 juli 2017 is bij een controle door de politie in Cromvoirt in een schuur aan de St. Lambertusstraat een hennepkwekerij ontdekt. Het gaat om een kwekerij van slechts 100 planten. De eigenaar hield zich van den domme en had die schuur achter zijn huis gewoon verhuurd. Hij kende niet eens de huurder.
Volgens een anonieme bron B. is de  vaak in opspraak geraakte en in 2016 voor failissementsfraude nog tot  twee jaar veroordeelde, gesjeesde zakenman Janssen, nog niet opgepakt. 

Bericht Flamboyante zakenman  Albert Janssen: twee jaar gevangenisstraf vanwege faillissementsfraude 'artikel  dd. 21 november 2016.
De 56-jarige zakenman Albert Janssen uit Cromvoirt kreeg maandagmorfgen 21 november 2016 door het Bossche gerechtshof twee jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.
De execentrieke en flamboyante zakenman, die enkele faillisementen achter de rug heeft, wordt beschuldigd van  faillissementsfraude.Dat meldt het Brabants Dagblad dd. 21-11-2016.
 

Paleis van Justitie
De gesjeesde zakenman Albert Janssen  [57 jaar]
voorafgaand aan een rechtzitting in 2010
.

foto © paul kriele, 22 september 2010.

Van 2006 tot 2010 was de man uit Cromvoirt bestuurder van een groot aantal bv’s met problemen*. Hij liet de bedrijven doorstarten in nieuw opgerichte vennootschappen met geld dat hij onttrok aan de oude vennootschappen.

Janssen parkeerde het geld uit de bijna failliete vennootschappen op de privérekening van zijn vader. Op deze manier kon hij het geld buiten het zicht van de schuldeisers houden. De schade voor de schuldeisers bedraagt zo’n 1 miljoen euro. De 56-jarige man maakte zich eveneens schuldig aan valsheid in geschrifte.
Bipolaire stoornis
Volgens de advocaat van de man zou de verdachte lijden aan een bipolaire stoornis, waardoor hij sterk verminderend toerekeningsvatbaar was. Het hof acht dit echter niet bewezen.
De rechtbank veroordeelde de man uit Cromvoirt eerder tot een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Het hof komt met een lagere straf omdat de man van een aantal feiten is vrijgesproken.

*Aan Albert Janssen gerelateerde artikelen o.a.  Albert Janssen voor de rechter dd. 29 mei 2015.

Terug naar boven