Zakenman Albert Janssen zit vast ivm fraude

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2010 | Gewijzigd op: 13-04-2010
Processen tegen twee 'Bossche' fraudeurs*
De kathedraal van Janssen en Oomen die vanwege hun huwelijksluiting  in september 2004 op de Parade, naast die andere kerk was gezet. De panden van Albert Janssen aan de Koninginnelaan  35 en op de hoek met de Stationsweg.

foto's © paul kriele, 9 septwmbwr 2004 [l.] en11 juli 2008.

Het Brabants Dagblad meldt vanmorgen, dinsdag 13 april 2010, dat de Bossche zakenman Albert Janssen is gearresteerd vanwege fraude. De gesoigneerde Janssen [*1960] was een opvallende en succesvolle zakenman die de bedrijven Sellform,een callcenter, een uitzendbureau en een partycentrum ontwikkelde.
Janssen bedacht met zijn AJA beheer ook de kledinglijn Ajelli vanuit de winkel van voorheen Ton Meewis op Hinthamerstraat 137/139.
Ook een ongewone bedrijfstak was het taxibedrijf  Royal Tax dat met 8 luxe Audi's reed. Janssen wilde zich nog verder in 'het vervoer' ontplooien, maar diens aanvraag voor een helihaven in het Pettelaarpark werd vanwege een te verwachten geluidhinder afgewezen.
Uiteindelijk ging in juni 2007 de zakenman Janssen, die al enkele van zijn 'dochters'aan  Emote Beheer had afgestoten, failliet. En in maart 2009 zat Janssen zelf ook nog eens aan de grond.  Huis en haard aan de Kloosterlaan werden toen geveild.
En ook daaruit rees het pedante zakenmannetje weer omhoog...zie ook de site van het Bredas bedrijf Toujours Vert

De 49 jarige Janssen zou nu de schuldeisers bij 7 faillissementen voor € 3,5 miljoen hebben benadeeld.
In de fraudezaak die morgen voorkomt en waarin Janssen als hoofdverdachte wordt genoemd, moet blijken of het arrest dat al twee weken loopt, wordt verlengd.

*Tweede Bossche fraudezaak
Een andere zaak is tegen een niet in Den Bosch wonende, maar wel in de Bossche ommelanden actieve zakenman. Wiens proces op verzoek van de fiscus volgens de rechtbankagenda aanstaande donderdagmorgen 15 april 2010 in het Paleis van Justitie speelt. Over die belastingfraude berichten wij u nog nader.