Executieverkoop Albert Janssen/Sellform-Aja

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-07-2008 | Gewijzigd op: 18-10-2008
Morgen donderdag 10 juli 2008 vindt er aan de Kloosterlaan in Maaspoort een executieverkoop plaats van een van de  failliete bv's van Albert Janssen**. Dat was de eigenaar van call center Sellform en de Aja - kledinglijn [Ton Meewispand], die kantoor hield aan de Stationsweg/Koninginnelaan. De mondaine en opvallend geklede zakenman, die een herensoos had onder zijn zakenpand aan de Koninginnelaan verkeerde met een van zijn bv's [Callcenter] vorig jaar in staat van faillissement.

** Albert Janssen zegt in een toelichting nog nooit privé failliet te zijn verklaard.
'De bv's waar het om ging waren lege bv's. Het is wel zo dat er in een openbare verkoop [door de fiscus plaatsvond. Bastion Oranje vroeg de 51-jarige inventieve ondernemer  Albert Janssen om een toelichting over zijn positie nav de berichten over zijn faillissement.

'Het waren toentertijd lege bv’s. Ik ben alleen zakelijk failliet verklaard, nimmer privé,' aldus Janssen die nog drie bv’s onder zich heeft: Sellform bv, Clark Wolfs, Superion en Deverto.
De zaak waar het toen om draaide was een puur fiscale aangelegenheid, voortgekomen uit de schulden die op een van mijn bv’s rustte. 
Via  Sellform detachering waren er bij de KPN 200 personen in dienst. Voor hen was geen loonbelasting afgedragen. De fiscus stelde mij daarvoor – privé - bestuurlijk aansprakelijk gesteld. Het ging om een bedrag van € 500.000. Die 200 personen heb ik wel teruggenomen en gewoon doorbetaald.’

Op donderdag 10 juli 2008 vond in en om Janssens huis aan de Kloosterlaan op Maaspoort door de deurwaarder een openbare verkoop plaats. Janssen:’Privé kunnen ze wel een huis leeghalen zakelijk niet.
Maar de belastingen moeten nog maar zien hoe zij die premies loonbelasting ooit  krijgt.'

Het pand van Sellform aan de Koninginnelaan 3 was indertijd door Janssen zelf gekocht. Het  werd in 2007 doorverkocht aan Geoffrey Groenewoud. In dat contract was opgenomen dat Janssen het pand nog een heel jaar mocht huren.
Inmiddels [vanaf 1 juli 2008] is dat pand leeg komen te staan en woont Janssen met zij echtgenote Jill Oomen in het pand boven de ‘Albert-hall' , ook aan de Koninginnelaan.
' Sellform leeft nog, evenals de Ajelli pakkenonderneming,’ aldus Janssens toelichting. Ajelli bevat de initialen van Albert Jansen en is verder Italiaans getoonzet. 
In maart 2008 was het precies 20 jaar geleden  dat Janssen in een bovenkamer op de Zuid-Willemsvaart  met een marketingbureau begon.

Het hoekpand van Sellform op de Koninginnelaan/Stationsweg.
foto © paul kriele, 3 oktober 2006.
De kantoren van Sellform en de sociëteit in de kelder op de Koninginnelaan.
foto © paul kriele, 11 juli 2008.

In opdracht van de belastingdienst Oost-Brabant vindt door de deurwaarder een verkoop plaats van een partij van ruim 150 kavels, waaronder huisraad, luxe audio-apparatuur, fitnesstoestellen en hometrainers, computers, schilderijen [vrouwelijk naakt] en een Peugeot cabriolet . De nu 51-jarige Albert Janssen trok in de zomer van 2004 de aandacht door zijn huwelijk in een opblaaskerk op de Parade.


Terug naar boven