Woensdag uitspraak zaak Albert Janssen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2010 | Gewijzigd op: 19-12-2010
Volgende week woensdag 22 december 2010 is de uitspraak in de zaak rond de Bossche zakenman Albert Janssen bekend van Selform en de herenkledinglijn Aja.

Zakenman Albert Janssen in gesprek met burgemeester Ton Rombouts tijdens het Winterparadijs op zaterdag 18 december 2010.

foto © paul kriele, 18 december 2010.

Janssen die in 2008 met zijn onderneming en later [2009] ook privé failliet raakte, wordt ervan verdacht zaken opgelicht te hebben. Kort gezegd heeft de belasting nog geld tegoed van hem en er liggen nog niet betaalde facturen van crediteuren. De zakenman zou bewust geld uit een van zijn dochterbedrijven hebben onttrokken. ‘Dat klopt,’ geeft advocaat Esther Vroegh van het Amsterdamse bureau Mesland & Vroegh aan. ‘Maar in tegenstelling tot beroepsfraudeurs die bij dit soort affaires geld in eigen zak stoppen, heeft mijn cliënt deze 798.000 euro overgeheveld uit privébezit om een ander bedrijf uit zijn holding voor faillissement te behoeden. Dat doe je niet als je jezelf had willen verrijken,’ zegt Vroegh.’Bovendien ging die zaak pas anderhalf jaar later failliet. Dus het is niet met voorbedachten rade gebeurd.
Dergelijke transacties zijn niet strafbaar, maar je moet het wel boekhoudkundig verantwoorden.’

Vroegh startte –veertien dagen geleden - het verweer met een pleidooi dat de verdachte door veronachtzaming en grove schending [gedurende de opsluiting] van de rechten van verdachte, niet meer kan worden vervolgd.

Vroegh:'Je kunt niet inschatten welke kant Justitie aanstaande woensdag op gaat. Dat blijft altijd maar afwachten. Maar ik begrijp de opstelling van Janssen die gaat ‘voor vrijspraak’. In dat licht verwacht de toch wel publiciteitsgeile Janssen komende woensdag de Nederlandse pers in Den Bosch, waaronder RTL, De Telegraaf en Elsevier, naast de locale en regionale persmuskieten. Daarmee geeft de zakenman Janssen aan niet weg te lopen voor wat er is gebeurd. 

Zie 30 maanden geëist tegen zakenman Janssen, bericht dd.  8 december 2010.