Zakenman Albert Janssen failliet ..?

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-06-2007  Albert Janssen de - eertijds -succesvolle zakenman [Aja Beheer, Sellform, en de Aja kledinglijn], die vier jaar geleden trouwde in een opblaaskerk op de Parade, staat op randje van faillissement. Het Brabants Dagblad meldt de verkoop van enkele bv’s van Janssen die kantoor, houdt op de Stationsweg 35 en ook aan de Koninginnelaan enkele panden bezit. De nieuwe eigenaar zou Tinus Pit uit Almere zijn, maar die volgens de krant zakelijk geen goede reputatie heeft.

Het BD begint nav deze faillissementszaak een reeks artikelen over deze spraakmakende, gevatte en vol met ideeën zittende zakenman, die in snel tempo van geld goud maakte. De 47-jarige Albert Janssen staat bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder AJA Beheer. Sellform [callcenter] is daar een dochter van, evenals de Ajelli kledinglijn, die een activiteit werd nadat Janssen in 2005 de herenmodezaak Ton Meewis op Hinthamerstraat 137/139 had overgenomen. Janssen is ook eigenaar van het luxe taxibedrijf Royaltax. 

Enkele panden aan de Stationsweg 35 en Koninginnelaan van Albert Janssens zakenimperium. foto's © paul kriele, 20 juni 2007.

In maart 2006 kwam Janssens exclusieve partycentrum in de kelder van zijn kantoorpand aan de Koninginnelaan in opspraak. Volgens de Bossche horeca zou dit idee oneerlijke concurrentie voor hen zijn. Maar de gemeente honoreerde dat bezwaar niet.