Breuk tussen zakenman Albert Janssen en Vughtse TV73

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-02-2012 | Gewijzigd op: 26-02-2012
Met de Bossche zakenman Albert Janssen dreigt het meer een' twaalf ambachten, dertien ongelukken- bestaan' te worden.

foto © paul kriele, 22 september 2010.
De nieuwe Vughtse digitale TV- zender TV 73 van Nol Roos is gekapt met de flamboyante en veel besproken, maar wel erg excentrieke Albert Janssen, die voor fraude nog een straf moet uitzitten. Als verklaring van de samenwerking geeft de site van TV73 : 'een verschil van mening'.

Men moet Janssen van nabij kennen en meegemaakt hebben als reporter die zich verplaats in een Peugeot bolide. In diverse promofilmpjes laat hij zich vaak filmen met een glas bier [carnavalsintocht] of wijn [ 'Geen stijl'] in de hand.  

TV73 is voortgekomen uit de lokale zender  VTV1 van Harry van Vugt, maar de overgang ging met veel ruzie en onbegrip gepaard.
In die Bossche carnavalsintocht kondigde Janssen de oprichting van 'Referendum Nederland' aan, waarvoor hij zei al 10.000 handtekeningen binnen te hebben.

Voorgaand Bericht dd.  12 februari  2012 Nieuwe politicus Albert Janssen bij Geen Stijl
Geen Stijl-reporter Tom nam Albert Janssen in zijn woonhuis in de St. Lambertusstraat in Cromvoirt een interview af . Janssen profileert zich als de nieuwe politicus en zelfs als de nieuwe minister-president Janssen. Maar voorlopig is deze veel besproken zakenman van een callcentrum [Sellform[], een modelijn [Aja] en een herensociëteit  [Koninginnelaan] de lijsttrekker van de nieuwe partij 'Referendum Nederland'. Tussen het zakendoen, huishouden en de politiek door, rijdt Janssen voor TV73 als reporter in een glanzende Peugeot.

Albert  Janssen, werkzaam bij de Vughtse omroep TV73, heeft pas 4,5 van de hem opgelegde 30 maanden [wegens fraude] opgelegde gevangenisstraf achter de rug.
Op 'Geen Stijl' afficheert deze nu in Cromvoirt woonachtige zakenman zich als een politicus die veel belooft, ipv veelbelovend te zijn.

foto © paul kriele, 22 september 2010.

De 'gepassioneerde' Janssen komt in een kort filmpje in beeld als gesjeesde zakenman, breedsprakige politicus en -emotioneel -als het over zijn gevangenisstraf en zijn drie bloedjes van kinderen gaat. Over de rechtzaak van 2010 zegt Janssen: 'Mijn advocaat zei toen na afloop:  'Jou is een oor aangenaaid. De rechter zit verkeerd'. Waarop interviewer Tom hem attendeert op het feit, dat  '...het  niet aan de advocaat is de oordelen, maar aan de rechter..'.
Maar helaas spreekt de man met dubbele tong en is niet erg scherp in het herinneren van feiten en namen.
Na afloop namen de interviewer van 'Geen Stijl' en Janssen in de Albert Hall, zeg maar inpandige kroeg, nog een afzakkertje.

'Geen Stijl' draait Janssen al zingend en dansend op de salontafel uit beeld... zie filmpje 
voor bericht Zakenman Janssen begint bij TV73 dd. 22 september 2011


Terug naar boven