Volgend jaar aanleg Oranjeboulevard station e.o.

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-01-2016 | Gewijzigd op: 30-01-2016
De gemeente wil ’De Draak’ als verkeersplein ontlasten, het stationsplein verruimen als evenementenplein en het Julianaplein herinrichten voor een soepeler verloop van het busverkeer. Dat verkeersplan van € 9 ton moet in 2017 worden uitgevoerd. De gemeenteraad hebben deze week de details in een informatiebrief ontvangen. Dit is na de Hekellaan, Willemsplein en Wilhelminaplein deel II van een herinrichting van de traverse, waarvan deel III de Zuid-Willemsvaart omvat.
-Boven: Centraal  staat in dit plan 'De Draak' te ontlasten van stads-, en lijnbussen en het plein veiliger maken voorvoetgangers en fietsers.
Tegelijk wordt het plein voor
het station verruimd voor evenementen.

-Rechts de situatie Julianaplein [boven] , waar de bussen om heen draaien om in of uit de Colvenierstaat [rechts op de foto's] te komen.

foto's © paul kriele,10 februari 2012 en18 maart 2015.

Belangrijkste onderdeel van de Oranjeboulevard is de verkeersafwikkeling van stads-, lijnbussen die gezien van Emmaplein/Diezebrug voortaan onder de Draak doorgaan en het nieuwe Julianaplein als een lus gebruiken om via de Colvenierstaat bij het busstation te komen. Dat doen ook de bussen die vanaf Vught komen.
Dat geeft de kans het Stationsplein ruimer in te richten zodat bijv. met carnaval en andere evenementen het meer publiek kan bevatte. Daartoe gaat de ingang van de parkeergarage onder het station dicht.Die toegang wordt meer naar het Zuiden [busstation] naar de uitgang - verplaatst.
Positief effect is dat het plein rond ‘De Draak’ wat veiliger en rustiger wordt voor de vele fietsers en voetgangers.

Na dit onderdeel van de Oranjeboulevard worden ook nog de Koninginnelaan, Brugstraat en Koningsweg aangepakt. Tezamen wordt dat een 30km zone.