Gemeente haalt piramides in binnenstad niet weg

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-03-2017 | Gewijzigd op: 03-03-2017

Na een proefperiode  met het neerhalen van de zes piramides in de binnenstad, besluit de gemeente die obstakels tegen ongewenst verkeer, toch maar niet weg te halen. De reden is dat er blijkbaar toch teveel nutteloos verkeer en opdringerig automobilisten de binnenstad binnenkomen.
Met name de politie is voorstander van de obstakels omdat ze de veiligheid ten goede komt. Ook hebben diverse instanties [Hartje Den Bosch en Bewonersvereniging Leefbare binnenstad] en de politiek [De Bossche Groenen]  geklaagd dat die proef fout valt. Door het eventueel weghalen van dat selectief toegangsysteem dacht de gemeente € 100.000 te kunnen besparen. Dat bedrag zit vaak in reparaties na storingen en /of door het stuk rijden van die pirmamides.

Haast wel elke maand dient er aan een van
de piramides een reparatie te worden verricht.

foto © paul kriele, 3 april 2015.
.............................................................................................................. 
 

Er staan piramides bij de Wolvenhoek,  Vughterstraat [thv St.Jorisstraat], Visstraat,  Parade[thv Lange Putstraat] en twee bij de hoek Torenstraat-Hinthamerstraat. Buiten de winkeltijden zakken de piramides automatisch. Daarbinnen is een pasje nodig.  

Hoe het financieel tekort dat nu ontstaat, wordt goedgemaakt is nog de vraag. Het was een half jaar geleden wel de gemeenteraad* die akkoord ging met het weghalen van de verkeersobstakels.
In de eerst komende raadsvergadering staat dit punt opnieuw op de agenda.

*Zie bericht  Raad accoord met het tijdelijk weghalen van de piramides  dd. 12 november 2015.