Extra flitspalen om hufterig verkeersgedrag tegen te gaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-06-2022 | Gewijzigd op: 22-06-2022
De Van Berckelstraat waar camera's, verbodsborden en strepen op de weg de automobilisten er niet van weerhouden toch die straat als doorgangsroute  te gebruiken.
foto © sandra peereboom, 9 maart 2022.

Flitspalen om hufterig verkeersgedrag van motorrijders en automobilisten tegen te gaan. In die wens neigt de gemeenteraad steeds meer. Er komen namelijk steeds meer klachten binnen over race-rijders, motorrijders [motorstunts] en herrie makers met opgevoerde motoren en foute uitlaten in de binnenstad en op de randwegen. Genoemd worden Parklaan en Hekellaan, sedert kort de Koningsboulevard en Zuid-Willemsvaart, Churchilllaan,Vlietdijk en de Zwartbroekweg.
De Bossche Groenen en Leefbaar 's-Hertogenbosch hebben daarover  vragen gesteld en om oplossingen gevraagd en verwijzen daarbij naar voorbeelden elders. 
In Den Bosch zijn er flitskasten op de Bruistensingel, en op gezette tijden wordt er door de politie snelheidscontroles gehouden. Op de van Berckelstraat wordt door camera's getracht automobilisten te weren uit de fietsstraat.
De Bossche Groenen en Leefbaar 's-Hertogenbosch willen weten of flitscamera's, zoals in de van Berckelstraat, navolging kunnen krijgen.
Juist door het slingerende - en beperkende - karakter van de [versmalde] Koningsweg, daagt dat motoren en automobilisten uit die route als racebaan te gebruiken. foto © 22 maart 2022