Milieu: 1e kleine stadsbus + 1e electro oplaadpunt

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-09-2009 | Gewijzigd op: 17-09-2009
Komend najaar gaan in de stad de eerste kleinere en ook elektrisch aangedreven stadsbussen rijden. De Provincie, die de licensiehouder voor het openbaar vervoer is, heeft dat gisteren besloten. Bovendien zijn er elf elektro-oplaadpunten in de stad geïnstalleerd**. Alles ihkv duurzaam vervoer.
Wethouder Bart Eigeman van Verkeer maakte dat vanmiddag dinsdag 16 september 2009 in TheateradParade bekend bij gelegenheid van de promotiecaravaan Haute Voiture*.
'De in Brabant geproduceerde stadsbusjes en de elektropunten voor elektrische auto's zijn tekenen voor bedrijven en burgers dat er daadwerkelijk iets gebeurt met de introductie van dat vervoer, ' aldus Eigeman, '.. en dat het geen toekomst is maar realiteit ondanks de crisis. Dezer dagen wordt er gesomberd, maar we moeten de crisis te lijf gaan met een visie gericht op de toekomst en met positieve energie. Elektrisch vervoer geeft die positieve energie,' zei Eigeman.  

Ook burgemeester Rombouts gaat de crisis met positieve energie te lijf:  'We blijven investeren in de bouw door projecten door te laten gaan, in het cultureel klimaat [o.a. Jeroen Boschjaar] en in duurzaamheid, zoals 2010, waarin de stad is uitgeroepen tot 'Hoofdstad van de Smaak'. En ...als 2e element van duurzaamheid: we investeren in duurzaam vervoer.'

* 'Haute Voiture schoon door Brabant' is een campagne van de Provincie die ondersteund wordt door een promotiecaravaan die door Brabant rijdt en op 16 september 2009 Den Bosch bezocht.
Donderdag 17 september 2009 is de caravaan in Breda en vrijdag 18 september 2009 in Bergen op Zoom.

De directeur van New Energie van Essent Alexandra van Huffelen [midden naast Burgemeester Rombouts] is genomineerd voor de 'Frank Houben Duurzaamheidsprijs 2009' vanTelos. 
In zijn toespraak voor de Haute Voiture caravaan in TheateradParade kondigde wethouder Bart Eigeman [l] de komst van de kleine stadsbusjes aan en de plaatsing van elf elektro-oplaadpalen. 
Op de autovrije ! Parade waren bij gelegenheid van de 'Haute voiturecaravaan' vele bedrijven vertegenwoordigd, waaronder Essent met zijn elektrobedrijfwagens en scooters waarmee personeel naar huis gaat en naar de werkplek komt en vele Bosche garage/autobedrijven, die aldus Eigeman al investeren in opleidingen en in techniek rond de elektro-auto.
Op de Parade was een catwalk, die vandaag een carwalk heette, ingericht waarover de diverse soorten duurzaam vervoer zoals de Segway, scooters en auto' s allen aangedreven door een elektromotor, hun 'loopje' deden. Overigens waren er ook enkele aardgaswagens present. Wethouder van o.a. Verkeer Bart Eigeman bestuurde de elektro-auto van Essent met naast hem Alexandra van Huffelen directeur van New Energie van Essent en achterin burgemeester Rombouts.

foto's © paul kriele, 16 september 2009.


Links: wethouder Bart Eigeman plaatst de door hem bestuurde elektroauto bij de eerste elektrische oplaadpaal in de stad symbolisch bedoeld] In het echt staat een van die elf palen al in het Nachtegaalslaantje. Deze oplaadpunten zijn een product van Infra Products, een dochter van Enexis.

Onder  links: Essent en enkele andere bedrijven sponsoren de 'Road of Copenhagen' van komend najaar. Dat is een tocht  met roze elektrisch aangedreven scooters die bestuurd worden door jonge mensen en in het teken staat van de Klimaatconferentie die daar dit najaar plaats vindt.
De start van de 'Road of Copenhagen' vindt plaats op 1 december 2009 in Den Bosch !
Onder: een Haagse wagen van www.groenrijden.nl de site over duurzaam vervoer van o.a. de Nederlandse gemeenten.

**De oplaadpunten komen op de Transferia Pettelaarpark, de Vliert en Willemspoort en in de parkeergarages Stationsplein, Paleiskwartier en Keizerstraat.

Terug naar boven