Autostad Den Bosch verliest eerste plaats-

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-05-2003 Tot voor kort was Den Bosch de stad met de meeste auto’s per inwoner. Dat aantal werd bereikt door het groot aantal leasemaatschappijen waaronder Autopon Lease ARO-Lease en Avalinos. Maar door de overname van Top Lease [van Fortis in Breda] moest ING Car Lease Den Bosch [voorheen Auto Lease Plan en CW-Lease] naar een gebouw uitzien voor 500 medewerkers. Die mogelijkheid ligt naast Top Lease in Breda. ING Car Lease is voortgekomen uit Nefkens/Peugeot.

   
Bij bovenstaande foto' s: de gebouwen van ING Car Lease [links] en SNS-bank [middelste toren] die binnenkort verkocht worden.
Op de foto hierboven is ook nog hotel/restaurant Möwenpick [rechts] te zien
.
foto' s ©  gerard monté, 30 mei 2003.
 
   

Door het vertrek van ING komt het grote driehoekige gebouw in september 2003 op Pettelaarpark vrij. Het bevat 5.000 vierkante meter kantoren [o.a. ook een bedrijfsrestaurant] en 160 parkeerplaatsen. Zadelhoff heeft het gebouw te koop gezet.
In het vijftienjarig bestaan van Pettelaarpark is het voor het eerst dat een –eerder gebruikt- gebouw in de verkoop komt.
Overigens gaan de per 1 januari 2004 te fuseren Waterschappen De Aa [Boxtel] en De Maaskant [Oss] zich nagenoeg zeker in het gebouw SNS Reaal vestigen. Dat kantoorgebouw komt vrij door vertrek van SNS naar Utrecht. Waterschap de Dommel blijft in Boxtel zitten.