Politie/fiscus succes bij wegcontrole Rosmalen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-07-2008 Bij wegcontrole Rosmalen: politie en belastingen boeken succes tav boetes en verdachte personen
De controle van politie en belastingdienst dinsdagnamiddag - en avond op de toegangswegen vanaf de A2 naar Rosmalen keverde nogal wat zaken op, zoals 12 in beslaggenomen auto’s van wanbetalers inzake de fiscus of andere boetes, werd een 35-jarige man zonder woonplaats aangehouden, die verdacht wordt van brandstichting in de J. P. Coenstraat en kon alsnog voor een half miljoen aan boetes worden geïncasseerd. Aanleiding van deze verscherpte controle was de toename van inbraken in Rosmalen en de vermoedens dat het meestal om mensen van buiten de stad gaat.
De politie maakte gebruik van de catchken, waarmee snel ongeregeldheden rond voertuig en/of de inzittende kan worden geconstateerd, doordat het gekoppeld is aan Justitie, de fiscus en de Rijksdienst voor motorvoertuigen. Ook notoire criminelen kunnen er mee worden getraceerd.
4389 voertuigen werden door de Catchken gecontroleerd en dat leverde 36 hits op in het opsporingsregister en bij de belastingen. Daardoor werden er 12 auto’s in beslaggenomen.