Groene golf voor verkeer op traverse hersteld

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2008 De gemeente gaat de groene golf voor het verkeer op de traverse herstellen. De stoplichten van de Vughterweg waren niet afgestemd op die nabij Essent. Op de Koningsweg werd eerst al een aparte rijstrook voor de parkeergarage van Essent aangelegd met een apart stoplicht. Door voorrang voor Essentmedewerkers ontstonden nabij het Heetmanplein files. Ook vanaf Vught staan er tijdens de spits elke dag files op de Vughterweg.
De stoplichten over de gehele traverse, vanaf Vught tot aan Orthen, krijgen nieuwe software tbv die groene golf. Dat werk, dat voor het verkeer oponthoud gaat opleveren, duurt tot half maart, aldus gemeentewoordvoerder André Bongers.

De kruising van de Koningsweg met een zijtak naar Essent  is de boosdoener, die de opstoppingen op de tarverse, met name de Koningsweg en Heetmanplein, veroorzaakt..
foto © paul kriele, 21 februari 2008.

Gemeente maakt afspraak met Essent: de een geeft [voorrangskruising] de ander biedt [toestaan brug 'door' Essentkantoren] .

De boosdoener die de opstoppingen op de tarverse, met name de Koningsweg en Heetmanplein, veroorzaakt.
Het verhaal gaat dat de voorrangsverlening, die de gemeente [afd. Verkeer] via deze stoplichten instelde tbv Essentmedewerkers, voortkomt uit een onderonsje tussen Essent en de Gemeente. De nieuwbouw van Essent en de aan te leggen brug Ponte Palazzo spelen hierbij een cruciale rol.....