Nieuw Gezondheidscentrum op West [Kooikersweg] klaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-04-2014 | Gewijzigd op: 29-04-2014
In mei opent een nieuw Eerstelijns Gezondheidscentrum op de Kooikersweg 203. Het nieuwe centrum in het voormalig pand van de Raad van de Kinderbescherming is een initiatief van de huisartsen van Gezondheidscentrum West, de huisartsenpraktijk Kruiskamp en apotheker M. van Loenhout.

De voormalige Raad van de Kinderbescherming op de Kooikersweg, dat vanaf mei 2014 een gezondheidscentrum is geworden. De gevel, naar ontwerp van Frans van Dillen en Rien van Ogier, is hetzelfde gebleven.
Het kunstwerk van Tine van de Weijer heeft een mooie nieuwe plek gekregen
 
   

Volgens de visie van de deelnemende huisartsen en ook dat van de overheid, biedt het centrum binnen de wijk een breed scala van gezondheidswerkers in de eerstelijn: naast huisartsen en een apotheker nemen tandartsen, psychologen, fysiotherapeuten, logopedisten, podotherapeuten, verloskundigen, Mensendieck, Thuiszorg en diëtisten hun intrek in het pand.
Elke dag is er op de Kooikersweg een prikdienst aanwezig om bloed af te nemen.
Meer informatie :  www.denboschwest.nl.  Daarnaast blijft de Viersprong gevestigd in het pand.

Aan de buitenkant is het pand niet zoveel veranderd. De binnenkant is totaal vernieuwd waarbij ook de voormalige parkeerkelder is verbouwd tot praktijkruimtes. De lift is vervangen door een nieuwe, die groot genoeg is voor het vervoer per brancard.
Het nieuwe centrum, dat in mei wordt opgeleverd, gaat 'Gezondheidscentrum Den Bosch West' heten . De Viersprong bijt het spits af en trekt al op 1 mei in het nieuwe gebouw, terwijl de huisartsen op 22 en 23 mei naar de Kooikersweg 203 verhuizen.