Omroep Brabantverslaggever Bartol als eerste Swimmertofightcancer

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-07-2014 | Gewijzigd op: 17-07-2014
Donderdagmorgen tegen11 uur dook Rob Bartol, de stadsgracht in ter hoogte van de Grote Hekel. Bartol is daarmee de eerste deelnemer- dan wel op proef- van deze actie rond de kankerbestrijding en kankeronderzoek: Swimtofightcancer.
Bartol doet dit als sportman en als verslaggever van Omroep Brabant. Met deze 2 km lange zwemtocht test hij tevens voor de Bossche Reddingsbrigade en voor de Vughtse zwemvereniging Dommelbaarzen het parcours en bijkomende aspecten.
Mechtild Stultiens van Artishock begeleidt dit evenement van zondag 14  september in al zijn facetten.

Rob Bartol, all round verslaggever en sportman.
De 58-jarige Rob is de eerste swimmer to fight cancer..Rechts de plaats waar Rob Bartol te water gaat en dan in circa 40 minuten de route van 2 km naar het Mariabastion zwemt.


foto's © paul kriele, 17 juli 2014

Bartol, die ook aan hardlopen [triathlon] doet, zwemt en aan de Vierdaagse heeft deelgenomen, maar alles zonder enige competitie. ‘Als het om de eer gaat, dan haak ik af,’ aldus Bartol die daarmee de opzet van zijn deelname toelicht. Maar hij haalde met hard lopen wel ooit een gouden medaille binnen. Dat was blijkbaar de enige en laatste keer. ‘Maar toen was ik ook pas 15 jaar,’ zegt hij lachend. ‘Zwemmem maakt me los, ik voel me vrij en ik kan ermee alle problemen oplossen. Door te zwemmen opent zich mijn hele leven.’
De 58-jarige uit Woudrichem afkomstige Rob installeert intussen zijn statief, camera en video om Mechtild Stultiens bij zijn startplaats onderaan de hoek Pettelaarseweg- Zuidwal een interview af te nemen.
Het is ook dat hij er zo jong blijft uitzien. ‘In Londen, bij de Olympische Spelen, waar ik voor Omroep Brabant werkte moest ik nog bewijzen dat ik –toen 56 – was..Sport zit in me. En doe het vooral voor het mentale gedeelte. Ik kan er mee de problemen uit mijn hoofd zetten.’
Aldus deze allround omroepman, die dus nog voordat hij het water induikt eerst -met alles er op een er aan- een interview afneemt..
Tegen half elf ging Rob Bartol, uitgerust met een camera op zijn voorhoofd,  te water om na circa 40 minuten uit te komen bij het 2 km verderop gelegen Mariabastion.

Bij deze proef waren ook aanwezig: Harry van Gemert van de Vughtse Dommelbaarzen zwemvereniging die de training van de deelnemers doet en het parcours technisch verzorgt en  Mark Stokkermans van de BRB, die het evenement uit veiligheidsoverwegingen begeleidt.


Terug naar boven