Opbrengst Swimtofightcancer half miljoen euro !

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2014 | Gewijzigd op: 14-09-2014
Aan het eind van de swimmanifestatie ‘Swimfofightcancer konden zwemkampioen Maarten van der Weijden en gedeputeerde Brigite van Haaften een bedrag op de door de Flyboarder aangevoerde blanco cheque uitschrijven van een half miljoen euro. Het was toen inmiddels al over half vier. Om 12 uur 's morgens waren de eersten van de 561 deelnemers bij de Grote Hekel vertrokken.
 
zie ook reportage met de Flyboardingshow  's morgens op de stadsgracht.

   -Boven:  Het moment waarop de blanco cheque vanaf de Dommel door de Flyboarder wordt aangevoerd.
-Rechts: Nadat zwemkampioen Maarten van der Weijden en de gedeputeerde Brigitte van Haaften een 5 met vijf nullen had genoteerd ging er bij de organisatie een groot gejuich op, gevolgd door een enorm applaus van het paar honderd man tellende publiek dat op Bastion Maria was samengedromd voor de slotmanifestatie
.


Op de rechter foto bovenaan: onder meer Lisette van der Swaluw, Katrijn van Weegberg, TMechtild Stultiens, Tatiana Krumm, Brigitte van den Boer [uiterst rechts]  en Maarten van der Weijden.
Links: Ernst van Mackelenberg.


foto's © paul kriele, 14 september 2014.
 
 
'
De eerste editie is een feit. We zijn er trots op,'
zo besloot Brigitte van den Boer van 'Swim' de manifestatie. Kathrijn Weegberg [secretaris] ging nog eens terug in de tijd en lichtte de ontstaansgeschiedenis van deze actie toe, die begon met de werktitel 'Dommelduik'.

Met geen enkele dissonant [uitgezonderd een naar het ziekenhuis afgevoerde deelneemster van 65 jaar, die het overigens goed maakt] is dit een topper waarover iedereen en niet in het minste de organisatie van van ‘Swim’ en het bureau Artishock, dat het door velen bezochte evenement mogelijk maakte en uiteraard een van de ambassadeurs burgemeester Rombouts van de sportstad Den Bosch, erg enthousiast zijn.

-Boven: Een van de laatste deelneemsters Kim.
 Op de achtergrond spreekstalmeester Ernst van Mackelenberg en Mechtild Stultiens
.

-Links: De oudste 76-jarige deelnemer Huub Stultiens die met schoondochter Sandra  en schoonzoon  Tymen als begeleiders de finish haalde

foto's © paul kriele, 14 september 2014.

 

De oudste deelnemer is Huub Stultiens, die begeleid door zijn schoondochter Sandra en kleinzoon Tijmen, deelnam aan het sportevenement voor het goede doel. Op het podium, waar na afloop de opbrengst bekend werd gemaakt, traden Eric en Eric uit Vught op, die als ware entertainers de zwemmers na afloop huldigden en ook spraken met enkele individuele onder wie Sjoerd Holweg. Die moedigde op verzoek van Eric en Eric de jeugdige omstanders aan om volgend jaar ook mee te doen.
De snelste tijd was 24 minuten.
   
-Boven Bert Rikken, die voor zijn in januari overleden vrouw IIlse meedeed en rechts Joost de Koning van EJP accountants. Ze werden door Brigite de Boer speciaal als de grote fighters voor deze zaak genoemd.
Bert Rikken ontving de wisseltroffee.
-Rechts: Impressie van de drukte op Bastion Maria.
 
   
 foto's © paul kriele, 14 september 2014. Boven:  Sjoerd Janssens die speciaal door Eric en Eric op het podium werd uitgenodigd.  Sjoerd is ook een kankerpatiënt en moest na een behandeling een oog missen.
Links: Met zijn moeder Christel Holweg op de foto
.

De donatiemogelijkheid  voor Swimtofightcancer  gaat nog tot 30 september 2014 door.


Terug naar boven