Feestelijke opening Gezondheidscentrum West op Kooikersweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2014 | Gewijzigd op: 18-09-2014
Donderdagmiddag 18 september 2014 opende om even over 6 uur wethouder Geert Snijders het Gezondheidscentrum West op Kooikersweg 203.
Daar zijn de disciplines van apotheek, huisartsen, tandartsen, fysio Verzijden, ggz 1e en 2e lijns [Ypse en Vivent], thuiszorg, podotherapeut, logopedie Helpt, verloskundepraktijk, huidzorg, mensendieck, kraamzorg, psychologen en ergotherapie en de bloedprikdienst bijeengebracht.
Het staat er in één zin, maar er zijn voordat die samenwerking rond was en in één gebouw paste, zijn er wel wat hobbels genomen moeten worden, aldus Peter van Steen, voorzitter van de huurders in zijn  welkomstwoord van deze openingsdag. 'Die is bedoeld om te laten zien wie we zijn en wat we doen,' aldus Van Steen.
Het witte pand op Kooikersweg 203 dat een nieuw leven is ingegaan als Gezondheidscentrum West.


-Boven het front en rechts
de hal met de balie van de apotheek.

foto's © paul kriele,18 september 2014.


Het gezondheidscentrum is gevestigd in het voormalige witte pand van de Raad voor de Kinderbescherming, maar is eerst intern volledig gesloopt en nagenoeg geheel inwendig opnieuw ingedeeld en ingericht onder leiding van de architecten Tom Lieber en Stefan Haans. Bij een rondgang door het drie verdiepingen tellende gebouw, valt het open karakter meteen op. Open, hoewel het een privacy gevoelig centrum is. Ook de frisse kleuren, met  veel wit,  zachtgroen en rood, fleuren het interieur van het gebouw flink op. 
 
 
-Boven: Balie en kantoren van de apotheek.
-Links: Kantoren van De Viersprong.

 foto's © paul kriele, 18 september  2014.

Na allerlei tegenslagen en trubbels gingen de huurders uiteindelijk in zee met het plan van projectontwikkelaar Ronald Joustra en pandeigenaar David Damen. Het resultaat van de grote ingreep is een fonkelnieuw ogend pand met een riante parkeerplein.

In zijn welkom benadrukte Peter van Steen dat samenwerking wenselijk is, maar met behoud van ieders persoonlijke identiteit. Onze mensen willen de zorgverlening nog beter maken. Het gebouw blijkt nu al te klein te zijn,' zei Van Steen.
'Het is lang wikken en wegen geweest, todat David Damen  in zijn eentje dit project oppakte'.

Wethouder Geert Snijders zei van de ene kant verlegenen van de andere kant trots te zijn, omdat het hier een paritculier initiatief betreft, waar geen gemeente aan te pas is gekomen. Dit project met een veelheid van professionalitet staat voor vriendelijkheid en korte lijnen.'


-Rechts boven: De openingshandeling, die wethouder Geert Snijders verrichtte door het banier met  daarop 'Gezondheidscentrum West' door te snijden. 
-Rechts: Wethouder Geert Snijders en de voorzitter van de huurders Peter van  Steen.
-Boven: De genodigden en de medewerk[st]ers met hun  aanhang en familie
.

foto's © paul kriele, 18 september 2014.

Huisartsen en andere disciplines op de eerste verdieping
   
Een van de twee huisartsenbalies
en rechts kantoor van de assistentes.

foto's © paul kriele,  18 september 2014.
 

   
Wachtkamer bij de huisartsen en een
van de toiletgroepen in fris wit/groene kleuren.
 foto's © paul kriele, 18 september 2014.

Entree en receptie van fysio Verzijden met rechts de fitnesszaal. Vanuit de fitnesszaal hebben de gebruikers vrij uitzicht op de polders achter de Kooikerweg.
foto's © paul kriele, 18 september 2014

zie ook de site www.denboschwest.nl

Terug naar boven