Burgemeester Rombouts zit aan, aan het Nationaal Schoolontbijt

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2014 | Gewijzigd op: 05-11-2014
Dinsdagmorgen 4 november 2014, om kwart voor negen zaten al een 25-tal schoolkinderen van de Sprankel, een school voor speciaal onderwijs aan de Kooikersweg, in de oude raadzaal achter een bordje met verse broodjes met onder meer appelstroop, smeerkaas en gekleurde hagelslag. Ze waren in afwachting van burgemeester Rombouts die met zijn aanwezigheid officieel in Den Bosch de aftrap gaf van het Nationaal Schoolontbijt dat gisteren in Madurodam officieel van start ging. Locaal noemen ze dit ook wel Burgemeestersontbijt.
Landelijk doen 225 scholen met 50.000 kinderen aan deze actie mee.

Burgemeester Ton Rombouts maakte eerste een rondje in de oude raadzaal en sprak even met elke leerling. Appelstroop,smeerkaas en gekleurde hagelslag ipv chocolade hageslag [te vet] waren op dit Nationaal Schoolontbijt in het stadhuis als beleg favoriet.
foto's © paul kriele,  4 november 2014.,

Doel an de actie Schoolontbijt is de jeugd met dit ontbijt te attenderen op gezond eten en drinken en daardoor de jeugd op een goed gewicht te houden. Van elke klas van de Sprankel was een leerling afgevaardigd. 'Ze waren op dit 'feestje' al een beetje voorbereid,'  vertelt directeur Marcel Huijgens Deze week wordt in alle klassen aandacht aan het thema ‘gezond eten en drinken’ besteed.

Aan dit schoolontbijt is de actie voor Make a wish [vorig jaar War Child] gekoppeld. ‘Er wordt dit jaar gegarandeerd in ‘t land € 50.000 opgehaald voor een wens van een kind met een levensbedreigende ziekte,‘ vertelt Vera van de Rijt van 'Make a Wish'.
Schooldirecteur Marcel Huijgens vertelde dat de hele week op de Sprankel met  thema's aandacht aan gezond eten wordt besteed.
foto's © paul kriele, 4 november 2014.
Voordat het ontbijt begon lichtte de burgemeester de functie  [als teken van zijn bestuurlijke positie] 
 en de afbeeldingen op de ambtsketen toe.

Het stadhuis als gastlocatie voor dit jeugdontbijt past in aanpak de stad als JOGG-stad te profileren. De letters betekenen Jongeren voor Gezond Gewicht waarvan Irene Koster van de gemeente de beleidsmedewerker is. Het streven is er opgericht met gezond eten en sporen het percentage jongeren met overgewicht naar omlaag te brengen.
Na een voorstellingsrondje en een uitleg over de oude raadszaal en de ambtsketen van de burgemeester mochten de kinderen aan hun broodje en een energiedrankje beginnen.


Terug naar boven