Rombouts zit aan aan Nationaal Jeugdontbijt met BBS Boschveld

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-11-2016 | Gewijzigd op: 09-11-2016
Woensdagmorgen 9 november 2016 werd in de oude raadszaal van het Stadhuis een -Nationaal -Jeugdontbijt geserveerd. Veertig kinderen van de BBS Boschveld mochten daar aan deelnemen. Waarom zij? Omdat deze school op bijzondere gelegenheden, zoals verjaardagen van de kinderen, een gezond ontbijt serveert en dat ook promoot, vertelde juffrouw Mariëlle van Boekel van de Boschveldschool.

In afwachting van de komst van de burgemeester kregen ze instructies:  Niet met je mes zwaaien. Dat doe je thuis ook niet en niet schreeuwen,  zei juffrouw Mariëlle.
   
Veertig leerlingen van de BBS Boschveld namen
woensdag 9 november 2016 deel aan het Nationaal Jeugdontbijt in de oude raadszaal van het stadhuis
.

foto's © paul kriele, 9 november 2016.
 

Voorafgaand aan het ontbijt legde burgemeester Ton Rombouts aan de leerlingen de  tekens uit van de ambtsketen, terwijl een van hen [ Jan] de zilveren keten om zijn nek kreeg.
Daarna kregen de jongens en meisjes elk een broodje en apart uitgedeeld en naar believe, jam, boter en kaas en daarbij thee of melk uitgedeeld.
Rombouts vroeg of ze thuis ook zo gezond aten. Dat bleek wel zo te zijn: vaak fruit [appel; of peer] en op school chips  of popcorn zonder zout en ook fruit .  En waarom ?, vroeg eerst Rombouts Daarop antwoordde een van hen, 'Dan word je niet dik'.
De leerlingen werden vergezeld door twee ouders:  Antoinette van Vugt en Nadia de Bruin.