BN-ers op de Parade: Frans Bauer, Ronald Koeman & Nicolette Kluijver

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-05-2019 | Gewijzigd op: 15-05-2019
Update onderstaand bericht van 8 april 2019: BN-ers die zich als statue op de Parade  manifesteren
Om half negen starten de live -tv opnamen door AVRO/TROS met een rechtstreekse uitzending. De Parade gaat open vanaf 19.00 uur.
 

Links boven: Presentator Frits Sissing.
Daarnaast Frans Bauer die er staat als Antonie van Leeuwenhoek en dan Nicolette Kluijver.
Onder Ronald
Koeman, Kjeld Nuijs
en Anita Meyer.


foto © kwf, mei 2019

Bericht van 8 april 2019 Nicolette Kluijver en Albert Verlinde doen mee met de actie 'Opstaan tegen kanker'.
Albert Verlinde en Nicolette Kluijver  komen net als zoveel andere artiesten en BN-ers naar de Parade voor het nationale evenement Opstaan tegen Kanker'. Zij zijn op de een of andere manier betrokken geraakt door deze ziekte bij familie of vriendenkring. Nicolette Kluijver staat voorop van het lange lint dat die woensdagavond 15 mei 2019  door de stad trekt. Daarvoor kan men zich aanmelden via een inschrijfgeld € 10.
Albert Verlindne is aanwezig met een foto van zijn vader die aan kanker overleed.  

Bericht van 19 maart 2019: Prominenten en artiesten komen naar Den Bosch voor evenement tegen kanker
Dinsdagmiddag 19 maart 2019 vond in het Bestuurscentrum de kick- off plaats van een groots publieks evenement op de Parade. Daar zal Frits Sissing op woensdag 15 mei 2019 een programma presenteren met nationale artiesten, prominente Nederlanders en met een paar honderd Bossche inwoners die, schouder aan schouder een lint  gaan vormen door de binnenstad. Het doel van de actie is om geld op te halen voor onderzoek naar, resp. preventie van kanker. Ook is dat lint een oproep aan anderen in de binnenstad om naar de Parade te komen.  De organisatie I-care Productions verwacht 6.000 bezoekers op de Parade en 1.000.000 tv kijkers. Voor het KWF wordt deze show een van de grootste tv-projecten die zij ooit heeft opgezet. 
 
...................... ............
Bestuurscentrum

Hierboven: Frits Sissing in gesprek met Martijn Versteeg
van de Philharmoniezuidnederland en middenin
Paul du Crocq coördinator evenementen bij de gemeente.


foto © paul kriele, 19 maart 2019.
..................................................................................................................
 

Wethouder Mike van der Geld zei trots te zijn dat Den Bosch voor dit sympathiek doel was uitgekozen. Trots vanwege de aanhaking met de inwoners van de stad en vanwege een van onze doelen: een gastvrije stad te zijn. Voor Den Bosch is dit een mooie promotie als 'Cultuurstad van het Zuiden'. 
 
Wethouder Mike van der Geld  was naast een
uiteenlopend gezelschap van instellingen en organisaties, een
van de gasten op de kick-off van 'Nederland staat op tegen kanker'
.

foto © paul kriele, 19 maart 2019.
.............................................................................................................

Annemiek Plemp van het KWF  sprak over een van de grootste tv- projecten die het KWF tot nu toe heeft opgezet. Na Alkmaar is dit de negende editie van deze actie.
Op de Parade staan ook enkele living statues van bekende historische figuren, zoals Koningin Wilhelmina, Neil Armstrong die als eerste op de maan landde  en Antonie van Leeuwenhoek de naamgever van het bekende ziekenhuis in Rotterdam. 
Ook zullen bekende artiesten fungeren als een van de living statues die op de Parade staan. Daar komen er ook prominenten die een verhaal vertellen over de ervaring met kanker van een dierbare vriend of familielid.

Frits Sissing vertelde een aangrijpende anekdote over een patient, Antoon van der Leeuwen, die door telkens nieuwe medicijnen er ook steeds bovenop komt. Er was al verschillende keren voorspeld dat hij het niet lang meer zou halen. Maar door  telkens nieuwe medicijnen komt hij  er steeds weer boven op. Nu heeft deze man zich voorgenomen om per see de 15e mei 2019 mee te gaan maken. Dat medicijnen en onderzoek zo belangrijk zijn, bewijst deze patiënt, vertelt Sisisng,  die nog meldt dat deze patiënt intussen opa is geworden en ook voor het eerst  met zijn kleinkind een fietstocht heeft gemaakt.
 

-Boven In het Bestuurscentrum was een
uiteenlopend gezelschap van organisaties
uitgenodigd voor deze kick-off.
-Rechts boven: De Blauwe Engelen mochten zich kort presenteren.
Zij vormen met 150 vrijwilligers een organisatie die onder meer
bij vele evenementen
als gastvrouw/heer stand by is.
Op 'Nederland staat op tegen kanker' komt zij daarnaast ook
met een verhaal over een dierbare vriend die recentelijk aan
longkanker is overleden.
vlnr.:Joep Plemp van I-Care -Productions, en de Blauwe Engelen:
Henk Engel woordvoerder, Huub en Marianne van der Waerden en Jeanne Dobbelsteen.
-Rechts:Vorbeeld van twee mens grote mascottes waar
men straks een wens of groet kan achter laten. 


foto © paul kriele,  19 maart 2019.
....................................................................................................................

Ze ook de site www.kwf.nl/staatop om zich voor 15 mei 2019 aan kan melden voor een verhaal of zich in te kan laten schrijven voor deelname aan het schouder aan schouder- lint door de Bossche binnenstad. 
 
Frits Sissing temidden van enkele Blauwe
Engelen die op de rechter foto allen
'op staan tegen kanker'.
2e v.l. wethouder Mike van der Geld die er trots
op is dat het KWF de publieksshow
op  15 mei 2019 in Den Bosch houdt. 

 
foto's © paul kriele, 19 maart 2019.

Bericht van 4 maart 2019 :  Groots landelijk evenement op de Parade  'Op staan tegen kanker' met tv-uitrending van AVROTROS
Op woensdag15 mei 2019 staat de Parade centraal bij de landelijke campagne 'Nederland staat op tegen kanker. 'Daar presenteert Frits Sissing voor AVROTROS een showachtige publieksactie. Onder het thema  'Sta op tegen kanker' wordt door honderden verhalen vertellende mensen dwars door De Bosch een lint gevormd.Dat menselijk schild is de start van de inzamelingsactie, want deelname daaraan  kost € 10 en elke deelnemer zorgt  ook nog eens voor minstens € 200 sponsorgeld. 
Van die lokale actie maakt AVROTROS-tv  een 90 minuten durende live-show voor tv. Doel van die actie in Den Bosch is geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.
De kick off van dit evenement is op 19 maart 2019 in het Bestuurscentrum waar Frits Sissing met wethouder Mike van der Geld de aftrap doen.


Terug naar boven