Op KCBoschveld: Boostweek, de week van ‘een gezonde leefstijl’

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2019 | Gewijzigd op: 13-11-2019
KC Boschveld: Boostweek, de week van ‘een gezonde leefstijl’  
De gymles begon met een instructie
over deze bijzondere gymnastiekles door  gymlerares Angela Groenwold
en de twee gymstudenten
Lisa Habraken en Femke van Gestel. 

Op de achtergrond links Monique
Mallens [rode tru']van de afdeling Sport
van de gemeente en
schooldirecteur Anouk Schipper.


foto © paul kriele, 13 november 2019.
.........................................................................

Woensdagmorgen 13 november 2019 werd door de groepen 3, 4 en 5 van KC Boschveld gegymd in het kader van de Boostweek. Dat is de week die nadruk legt op een gezonde leefstijl door bijv. bewust te weten hoeveel calorieën je inneemt met een Magnum, een croissantje. Ook komt de vrsaag naar voren wat een gezonde leefstijl is, met bijv. fruit en door vaker te bewegen.
 
...
De posters waarop uitgelegd wordt hoeveel tijd er nodig is om een ijsco of een Magnum te verbranden en hoeveel/vaak moet je bewegen om gezond te blijven?   
...............

Om aan die Boostweek meer inhoud en duidelijkhwis te geven gaf gymlerares Angela Groenwold met assistentie van twee studenten Sportkunde aan de Fontys, Lisa Habraken Femke van Gestel, drie kwartier gym. Maar dit keer kregen de tien leerlingen een parcoursaf  te lopen en vragen over gezond eten en bewegen te beantwoorden. Die uiteenlopende vragen hingen op posters aan de wand. De oplossingen moesten de kinderen van de groepen 3, 4 en 5 van KC Boschveld zelf bedenken. Als hun antwoord fout was moesten zij het parcours nogmaals afleggen.
 
.....................
-Hierboven: Monique Mallens geeft een
toelichting bij de posters en de vragen over gezond eten en bewegen.
-Hieronder: Wethouder Ufuk Kâyha doet
het parcours en  hangt onder meer in de touwen.


foto 's © paul kriele, 13 november 2019.
...
..........

Eethouder van Onderwijs en Jeud Ufuk Kâyha
Het leuke voor de leerlingen was dat een echte stadsbestuurder ook aan dat parcours deel nam. De wethouder van onder meer Sport Ufuk Kâyha klom in de touwen,ging over een ‘paard‘ en rende zich rot , zoals ooit een tv-programma heette. Aan hun enthousiasme te merken, leken de kinderen extra hun best te doen. Na afloop was er nog een kringgesprek met de wethouder, de drie gymleraressen en met schooldirecteur Anouk Schipper. Daarin werd de jeugd bevraagd wat zij aan gezond eten doen, of zij ook vaak bewegen. Op een tegenvraag uit de groep ‘Hoe de wethouder dat doet?’, was Kayha’s, die zelf uit Boschveld komt, antwoord dat hij vier keer per week ’s morgens 5 km hard loopt en meestal met de fiets naar zijn werk gaat.
 
....
-Hierboven: Huisjes met deurtjes waarachter een afbeelding schuilt van een sportfragment. Na elk parcours genomen te hebben, openen de kinderen
en van de deurtjes om tenslotte te raden welke sport met de
complete afbeelding bedoeld wordt. Basketbal en surfen kwam er uit.


foto's © paul kriele, 13 november 2019.
.....


Terug naar boven