Opening Geheugenhuis in Huis73 mede tbv alzheimerpatiŽnten

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2021 | Gewijzigd op: 07-10-2021
Woensdag 6 oktober 2021 opende in Huis73 een Geheugenhuis. Dat is een plek voor informatie, kunst & cultuur en ontmoetingen en voor activiteiten voor mensen met beginnende geheugenproblemen. Het Geheugenhuis is ook bedoeld voor mantelzorgers en professionals.

Er zijn inloop- spreekuren en er staan informatiestands met boeken en folders en men kan meedoen met culturele activiteiten zoals dans en muziek, want bewegen is goed voor je geheugen. In dit Geheugenhuis werken Farent, Huis73 en  TAO of Care samen.

De opening gebeurde door de directeur van Huis73 Nan van Schendel, wethouder Mike van der Geld en Paul Doutzenberg van het JBZ, die gespecialiseerd  is in de behandeling van Alzheimer en begeleider van Alzheimerpatiënten.
-Welkom door Nan van Schendel, directeur Huis73 aan wethouder Mike van der Geld. Rechts Alzheimerspecialist bij het JBZ Paul Doutzenberg.
De zaal in Huis73.
-Onderaan: Paul Doutzenberg in een uitleg over de behandeling van Alzheimer.

foto's © henk van esch, 6 oktober 2021.
 
Een kort theaterstukje over Geheugen en geheugvenverlies,dat interacrtief met het publiek werd opgevoerd. Andrew Greenwood en Meta de Zeeuw van Switch2Move waren de acteurs. foto's © henk van esch, 6 oktober 2021.