Stadhuis: Stimulans voor bewegen met stappenteller

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-03-2005  Woensdag 23 maart 2005 reikt wethouder Elly de Jonge [Sportzaken] samen met skaters van de streethockeyvereniging Dare Devils op de Markt stappentellers uit. Die daad sluit aan op de actie ‘Tel je stappen’, die de Sportservice Noord-Brabant samen met tien Brabantse steden heeft opgezet. Die actie is bedoeld Brabanders bewust te maken van hun beweeggedrag. Daarin schiet tweederde van de Nederlanders nog tekort. In de komende week ontvangen een groot aantal jongeren een stappenteller.

Op het bordes gaf wethouder Elly de Jonge een toelichting op deze actie 'Tel je Stappen'. In haar hand een doos stappentellers.
Nog wachtend in het stadhuis op de start van de actie 'Tel je Stappen', showen Jinske Verbernne en Felix Marcolina de stappenteller op hun revers. Dadelijk gaan de skaters van The Dare Devils op de Markt deze teller, die je dagelijkse stappen registreert, uitdelen

-Links en onder: Er verdrongen zich woensdag 23 maart 2005 rond 2 uur enkele tientallen mensen voor en op het bordes van het stadhuis, waar ze een stappenteller wilden bemachtigen. Wethouder Elly de Jonge voerde de pleog aan die de tellers uitreikte.

- Onder 2 gevorderde dames uit Deurne Thea Mansvelders-Vullings[r.] en Ria Moorsel.
foto's © paul kriele, 23 maart 2005

 

In de stad zullen in die Nationale Sportweek circa 6500 mensen een stappenteller ontvangen: op de Markt en in een later stadium ook op basisscholen.
Deskundigen zeggen dat je gemiddeld 10.000 stappen per dag moet zetten om hart-en vaatziekten tegen te gaan en een hoge bloeddruk te vermijden.

Aan de actie 10 gemeenten een wedstrijd verbonden waarin aan degene die een stappenteller hebben ontvangen, wordt gevraagd de dagelijkse stappen te noteren. Zie ook de site [vanaf 21 maart 2005 operationeel] is: www.teljestappen.nl .

Tot de gegadigden om Gezond te bwegen met een stappenteller! behoorden ook twee gevorderde dames uit Deurne. Zij kwamen van 'Knus, Nederland in de jaren 50', waar ze in toepasselijke kleding de expositie hadden bezocht. Na afloop togen Thea Mansvelders-Vullings [r] en Ria Moorsel even langs het stadhuis.. . .
- foto © paul kriele, 23 maart 2005.
De gemeente, die zaterdag 26 maart 2005 de Bossche actie ‘Tel je stappen in ‘s-Hertogenbosch’ inluidt, heeft ook nog een wandelactiviteit opgezet. zie: www.servicepuntsportenbewegen.nl
© paul kriele, www.bastion-oranje.nl\
De Bossche The Dare Devils is een paar jaar geleden opgericht door de familie Klinkenberg. Het honk van de skate-club is in sporthal Maaspoort.
-------------------------------------


Wereldkinderfeest op 

zondagmiddag 17 april 2005 

in TheateradParade
De opening van het Wereldkinderfeest 2005 gebeurt door de Braziliaanse perkussiestoet Lokomotiv van Cirkus in Beweging uit Leuven.

Links de presentatoren Peer de Graaf en Miss Milly.
Rechts de perkussiegroep Lokomotiv uit Leuven.

De presentatie van deze kindermiddag op zondag 17 april 2005 is in handen van peer de Graaf samen met Miss Milly.
-foto's © gerard monté, 4 april 2004
Wederom is er dit jaar een wereldkinderfeest. Het theater op de Parade staat de hele middag open voor jeugd van 4 t/m 12 jaar. Daar kunnen zij luisteren naar artiesten rap of Peer de Graaf, zingen, muziek maken, soepen en eten, of zich laten schminken of tatoeëren. En er is nog een hoop meer te doen.
Doel is kinderen uit alle landen met elkaar in contact te brengen zodat er meer begrip voor elkaar ontstaat.
Info www.wereldkinderfeest.nl


Terug naar boven