Eten 't meest belangrijke: Groene+witte jassen gaan samen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-10-2012 | Gewijzigd op: 24-10-2012
Onder luid gejuich werd daar vandaag -woensdag 24 oktober 2012- op een congres* 'Real Food' in  het Provinciehuis de Brabantse alliantie 'Beter Eten, Beter Leven' gelanceerd. De alliantie biedt een podium voor iedereen die een steentje wil bijdragen aan het centrale thema: gezonde voedselketens in de zorg.
De maaltijd is het belangrijkste moment van de dag. Daarom willen de initiatiefnemers ook in de zorginstellingen een gezonde voeding voorschotelen. Vandaag sloegen boeren en zorgverleners de handen ineen. 

'Eten en drinken speelt een steeds belangrijkere rol bij het voorkomen en genezen van ziekten. Gezond leven is je prettig voelen.'  Dat waren kreten die op het congres klonken. 
Gezonde voeding raakt alle aspecten van ons dagelijks leven. Daar hebben we boeren bij nodig. Boerenvoorman Hans Huijbers (voorzitter ZLTO) reikt zorginstellingen de helpende hand.
Deelnemers aan het Real Foodcongres in het Provinciehuis.
 

*Congres zorg & voeding
Zorginstellingen, patiënten, beleidsmakers, voedselverwerkers, dienstverleners en boeren verzamelden zich allemaal in het Brabantse provinciehuis  waar het Real Food- congres in het teken van gezonde voeding stond. 
Het congres was een samenwerking van ZLTO, Provinciale Raad Gezondheid, Innovatienetwerk Agro & Groen, Provincie Noord-Brabant, Stichting Diverzio en 5 Sterrenregio Noordoost-Brabant..
zie ook www.betereten.nl