Waarschuwing voor levensgevaarlijke ecstasy- pil

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-06-2013 | Gewijzigd op: 13-06-2013
Beriocht van 1 3juni 2013: Burgemeester en wethouder Snijders gaan flyeren als  waarschuwing  tegen gevaarlijke xtc-pillen
Bericht 11 juni 2013 Dood 21 jarige door xtc-pillen
Na de dood van een 21-jarige Bosschgenara die thuis overleed, na de inname van een beige exstasypil, waarschuwen Novadic-Kentron en de gemeente voor deze levensgevaarlijke pil. .
De levensgevaarlijke ecstasy pil  die amfetamine bevat en pas laat merkbaar wordt.

De bewuste beige pil bevat in plaats van MDMA (de werkzame stof in ecstasy) de levensgevaarlijke stof PMMA (paramethoxyamfetamine) als hoofdcomponent.Er kan niet worden uitgesloten dat er ook andere pillen op de markt zijn die PMMA bevatten.

Het verschil tussen MDMA [o.a. xtc] en PMMA [amfetamine] is dat de effecten van PMMA veel later optreden, waardoor de gebruiker de illusie kan hebben met een “lage dosis” MDMA van doen te hebben en een hoeveelheid bijneemt. Uren nadat een dosis PMMA is ingenomen kunnen dan ineens ernstige fysieke effecten optreden, zoals verhoogde hartslag en extreem verhoogde lichaamstemperatuur. 

zie ook  http://www.drugsinfo.nl.  [Ook voor eerdere gebruikers of degenen die de pil in bezit hebben  om zich te laten testen] 
Meer informatie: Charles Dorpmans (Novadic-Kentron): 06-22976068 of neem contact op met het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) meldingen@trimbos.nl.