Kunstenfestival ArtiBosch in teken van Art I Story

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2014 | Gewijzigd op: 04-09-2014
Op zondag 7 september 2014 vindt het gratis Kunstenfestival ArtiBosch rond de St. Jan en op de Parade plaats. Naast beeldende kunst projecten en de kunstmarkt is er vanaf 11.00 uur een uitgebreid aanbod aan muziek, theater, spoken word, workshops, design, mode, lezingen en natuurlijk volop eten en drinken.. . Met Art I Story, het thema van festival 2014 proberen we de verhalen van kunstenaars, muzikanten, dichters en theatermakers wat meer naar de voorgrond te halen. Maar ook het verhaal van de bezoekers.

 
Douwe Dijkstra en de Sneue
Vertoning
door Laurens van der Meulen.

Op diverse plekken worden zij gestimuleerd hun eigen verhaal te vertellen en via workshops hun creativiteit te tonen. Als voorbeeld: De jonge kunstenaars Dorenda Verhaegen (Winnaar Leo XIII prijs) en Marieke Verberne tonen ter plekke een polaroid-expositie samen met de festivalbezoeker.
Kunstenaarsduo Gonnie Groenland en Janne Keurlings ontwerpen onder de noemer Getekende Post aan de hand van uw verhalen ter plekke persoonlijke ansichtkaarten. En bij FART en The Drawing Gang mag u zelf uw eigen creaties tekenen.
Muziek theater en spoken
Op de podia is muziek, theater en spoken word te bewonderen. In de grote tent is om 12.30 uur Flip en de Noormannen (winnaar Wim Sonneveld prijs 2014) te zien. Het Noord-Nederlandse kunst- en muziekcollectief Heksenhamer (Oerol, Noorderzon, Incubate) speelt een centrale rol gedurende de rest van de middag. Er is de duistere onheilsfolk van Wille Darktrousers, het necropoptheater van Douwe Dijkstra en de Sneue Vertoning en sjamanistische zeemansmuziek van Hilbrandt. Ga ze ontdekken!

'Ons spoken word' podium Olla Vogela keert na een succesvolle introductie afgelopen jaar terug, dit keer op het St. Janskerkhof met voordrachten van Daniel Vis (Winnaar NK Poetryslam 2014), ACG Vianen, Derrel Niemeyer en Arnoud Rigter. 

Het volledige programma www.artibosch.nl Download de gratis app (Iphone, Android, Windows Phone).
ArtiBosch is ook te vinden op Facebook en Twitter!