Kunstenfestival Artibosch dijt uit over twee dagen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-07-2015 Het Kunstenfestival ArtiBosch dat elk jaar op zondag op en rond de Parade plaats vindt, heeft er de zaterdag ervoor aangeplakt. Op die dag 5 september 2015 is er een filmprogramma in de Verkadefabriek rond het thema CHAOS! 
Rondom de films organiseert het festival diverse activiteiten in de Verkadefabriek.

Aan het festival doen tientallen kunstenaars, kunstinstellingen en galeries mee, zoals  KUBRA en Dutch Art & Design Salon en de Kunstwinkel Ruimte in Beeld


In de Verkadefabriek zijn te zien op zaterdag 5 september 2015/ vanaf 16.30 uur:
-The Salt of the Earth: Een portret van de Braziliaanse fotograaf , mede geregisseerd door Wim Wenders. In zijn 40-jarige loopbaan bezocht de fotograaf bijna alle continenten. Juryprijs op Filmfestival Cannes in 2014.
-Victoria: Deze met lof overladen vernieuwende film van regisseur Sebastian Schipper uit 2015 bestaat uit een enkel ruim twee uur durend camerashot. Met in de hoofdrol de jonge Catalaanse actrice Laia Costa die een jonge Spaanse speelt op zoek naar spanning in de dancescène van Berlijn.  Winnaar Zilveren Beer.
-Birdman: Deze met vier Oscars bekroonde comebackfilm van Michael Keaton vertelt het verhaal van een acteur in de nadagen van zijn carrière. Kenmerkend door een wonderbaarlijk script, subliem camerawerk, mooie special effects en een grensverleggende montage.
Voor de films gelden de reguliere Verkadefabriek-tarieven. Bij bezoek aan 2 of 3 films in het programma is er een korting van 2,50 per film. De extra activiteiten zijn gratis voor de bezoekers aan de filmspecial.

Voor meer info over ArtiBosch  www.artibosch.nl