Breder opgezette kunstmarkt Artibosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2011 | Gewijzigd op: 04-09-2011
De kunstmarkt  Artibosch op het St.Janskerkhof, de Parade en in de Hinthamerstraat trok wat minder bezoekers dan andere jaren. Hoewel de stad weer attractief was door het Liederfestival en de koopzondag was mogelijkt het weer een tegenspeler.


Nieuw op de 35ste editie was het filmdorp met vijf containers waarin documentaires werde getoond van o.a. Jef Monté en Marc Cuppens.
De van een voorhang voorziene cabines waren containers van sponsor Heijmans. 
Behalve van Jef Monté en Cuppens was er werk te zien van  Mark Thur, Hans Kramer, Gregory Gips, Annemarie van den Thillaert en Maria Klerx.


Op de Parade stond een podium, waar jongeren van SOLOS  acts met muziek en cabaret presenteerden.


-Boven: Optredens van SOLOS-jongeren.
-Rechts: Ook infostands zoals heir een kraam met regiofood van de Bolderbar uit Zaltbommel.


foto's © paul kriele, 4 september 2011.

Theater, muziek poëzie en film Maar er is rond de St.Jan meer te doen met moderne dans, muziek en theater. Hoofdmoot blijft de kunst met ruim 70 Nederlandse kunstenaars verdeeld over: fotografie, keramiek, schilderkunst, mode, grafiek en beeldhouwkunst. Gidsen leiden je rond via de Kunstroute die langs bekende en minder bekende kunstplekken in de binnenstad loopt. Een vast onderdeel van Artibosch is de poëziehoek, waar dichters voordragen uit eigen werk: o.a. Arnoud Rigter, Malou van Doormaal en Frans Hagendoorn. Bezoekers mogen ook zelf een favoriet gedicht voordragen. ArtiBosch zet zich ook in voor jong talent.

Ook gezien op Artibosch
-Links; Deze kippetjes van An Rijpers  mochten niet gefotografeerd worden.

-Onder: Maar deze hond en kusnt en kind en hond lieten zich graag fotograferen
.

foto's © paul kriele, 4 september 2011.


Terug naar boven